Melyik a legeslegjobb bolognai recept?
Figyelt kérdés
Barátomnak szeretnék főzni bolognait, viszont rettentően finnyás. Szeretném, hogy jónak találja a főztömet. Tudnátok ebben segíteni? :)2012. máj. 20. 19:00
1/2 anonim válasza:
Amit, majd Te fogsz a kedvesednek csinálni:))
2/2 anonim válasza:
Leírom, én hogy készítem. Ezt édesanyámtól tanultam, és eddig még senki nem panaszkodott rá. Egy nagyobb fej vöröshagymát nagyon apró kockákra aprítok és olívaolajon üvegesre párolom. Ráborítom a húst, és ezzel együtt pirítom. Közben egy konzerv paradicsomot (nem a pürét, hanem ami héj nélkül, egészben van a konzervben a levével együtt) villával szétnyomkodok egy tálban, hogy pépesebb legyen, a kemény részeit eltávolítom, majd ezzel felöntöm a hagymát és a húst. Hozzákeverek még egy paradicsompürét (azt a kisebb konzerveset), és egy kevés vizet, de ne legyen híg a szósz. Ízlés szerint fokhagymagerezdeket nyomok bele fokhagymanyomóval (én jó sokat szoktam, mert szeretjük nagyon a fokhagymát). Közepes lángon felforralom, és lassú tűzön addig főzöm, míg a hús megpuhul. Közben ízlés szerint sózom, borsozom, és én cukrot is szoktam tenni hozzá egy keveset, hogy a paradicsom savasságát elvegye. Belekerül még egy babérlevél, valamint ízlés szerint oregánó és bazsalikom. Ebből azért nem mondok mennyiségeket, mert neked kell kóstolgatnod adagolás közben, hogy neked hogy ízlik legjobban. Míg a szósz elkészül addig a tésztát is meg tudod főzni, és együtt tudod őket tálalni. Érdemes kipróbálni, szerintem ez egy nagyon finom recept, és nagyon jót tesz neki a konzerv paradicsom, sokan csak püréből csinálják, de az nem az igazi. Bár nyáron megmondom őszintén friss igazi paradicsomból készítem, úgy mégfinomabb, de amíg nem lehet kapni ezt a szép paradicsomot, csak a bolti halovány darabokat, addig inkább a konzervvel készítem, mert az zamatosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!