Citromból és cukorból hogyan lehet "mézet" csinálni?
Figyelt kérdés
"méz" alatt ezt értem: [link]
tudom h nincsenek benne ásványi anyagok, igazi mézet egyek meg vegyek, de nem fogyasztásra készíteném :)
2012. máj. 20. 14:20
1/3 anonim válasza:
Váltsd ki az ecetet, kb 4-6x annyi citromlével.
2/3 anonim válasza:
A kellő tisztaság nagyon fontos ennél az eljárásnál a cukor kikristályosodása miatt. Ezért az edényünket elősször fedő alatt forraljuk ki egy kis vízzel, és csak ezután kezdjünk hozzá a "méz"készítéséhez.
Vastagabb falú, magasabb edényben közepes lángon aranybarnára pirítjuk a cukrot.
Ha kihűlt, felöntjük a vízzel, és hozzáadjuk az ecetet.
Felforraljuk közepes lángon, majd kb. 5 percig forraljuk még, közben kevergetjük
Ha langyosra hűlt, tisztára mosott befőttesüvegbe öntjük, és lezárjuk.
3/3 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!