Mennyivel olcsóbb otthon főzni, mint városban kajálni?
Otthon főzni mindenhol olcsóbb, mindegy, hogy város avagy
"vidék" bár nem szeretem ezt a kifejezést.
az ember nem számolja a már otthon meglévő alapanyagokat,
(liszt, olaj, zsír, cukor, tojás, fűszerek stb..) mert ezeket általában mindig pótolja, vagyis jó esetben rendelkezésre állnak.
a friss hús, zöldség is olcsóbb, ha piacon , boltban vesszük meg és nem a vendéglős tolja az orrunk alá.
persze a saját munkaidőnket, vagyis az élőmunkát sem számoljuk el otthon főzésnél.
De, mint említettem az otthon főzés így is olcsóbb és nem beszélve arról, hogy finomabb is.
(saját vélemény)...
Nem csak az olcsóság számít. Az otthoniban tudod, mi van. A vett kajánál meg jobb, ha nem tudod...
Olcsó, rossz minőségű alapanyagokkal dolgoznak, hogy nagyobb legyen a haszon.
Attól függ, mit készítesz és hogyan. Egy kétfogásos ebéd (leves, második) kb. 300-500 Ft adagonként.
Persze ha valami nagyon extrát csinálsz, az drágább is lehet, de 500 Ft-ból már valami jó sült húst tudsz csinálni mondjuk zöldséglevessel.
Kb. 3x annyit fizetsz az éttermi kajáért, mintha csak az alapanyagot veszed meg és otthon elkészíted.
Számolj: ha az alapanyag ára az éttermi árnak 1/3-ada, a vendéglős munkadíja, villany, adók, stb. költség a következő 1/3-ada, és a harmadik 1/3-ad rész az a haszon, amiből a családját akarja eltartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!