Milyen, az átlag szerint fura étkezési, fűszerezési stb. szokások vannak? Pl. Káposztás tészta borssal és cukorral
Miért, nem borssal és cukorral kell enni a képosztás tésztát? Nekem mindig úgy adták. De tényleg. Szerintem csak úgy jó.
No, eszek még túrós tésztát pörccel és cukorral.
Nálunk a spenót édes, a sóska sós.
Én a kenyérre minden alá vajat teszek, így a nutella alá is, ez természetes.
Viszont nem eszem meg a hússal, kenyérrel a gyümölcsöt (még a narancsos kacsa se játszik...). Az borzasztó lenne... De megfőzöm másnak, ha szereti... Semmi jónak nem vagyok elrontója...
a férjem:káposztástészta fahéjjal...
engem meg a hideg kiráz!!!!!blőőő
Egy ismerös a szalámis kenyéhez lekvárt is tesz, egy másik pedig a zsiros kenyeret megcukrozza.
Nálunk a családban a túrós tésztát néhányan pörccel és cukorral, a másikak meg pörccel sósan eszik, a káposztásat van aki cokurral, van aki borssal eszi.
Egy barátunk meg a sajtos tésztát cukrozza meg.
Egy palócszármazású ismerősöm a paprikás csirke levét besűríti liszttel szósszá.
A bunyevácok pedig a buktába papikás rántást tesznek töltelékként.De paprikás rántást tesznek a gombócra,vagy a núdlira is.De a TV-ben láttam egyszer,hogy az ünnepi roma kaja paprikás csirke túróscsuszával.
De van ismerősöm,aki a görögdinnyéhez sós zsíros kenyeret eszik.A sárgadinnyét pedig megsózza.
Én egyszer étteremben ettem harcsapaprikást túróscsuszával, azóta nálunk ez a szentestei menü. Még a kakaspörköltet szokták túróscsuszával enni.
Nekem még egy "perverzióm" majdnem mindent tejföllel eszem, így pl. a tojásos (vagy rizses) lecsót is.
A nagypapám pedig a tejbegrízt ette pirospaprikás sült szalonnával, de azt olyan jó ízűen, hogy aki látta megkívánta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!