Kelt tészta kelesztésekor milyen gázok szabadulnak fel?
Figyelt kérdés
2012. máj. 14. 20:21
2/11 anonim válasza:
ez az egyenlete:
C6H12O6 + 6 O2 -> 6
H2O + 6 CO2
(első válaszoló)
3/11 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, amelynek az a tipikus kelt tészta szaga van. Az melyik?
2012. máj. 14. 20:38
4/11 anonim válasza:
Ez amit leírtam, az élesztő vegyül a cukorral, ebből szabadul fel a széndioxid és a víz (gőz formájában), a különleges illatot az élesztő adja, de ettől még széndioxid ami felszabadul, más nemg
5/11 anonim válasza:
Ez a fotoszintézis egyenlete, nem? :)
7/11 anonim válasza:
6CO2 + 12H2O + fényenergia = C6H12O6 (szénhidrát) + 6O2 + 6H2O
ez a fotoszintézis egyenlete :)
8/11 A kérdező kommentje:
ha ez a fotoszintézis visszafelé, akkor a tészta miért nem világít? :)
2012. máj. 15. 22:31
9/11 anonim válasza:
A tésztában nincs klorofill. De miért kéne világítania?? A növények sem világítanak.:)
Itt a hő a lényeg, hogy az is kell ahhoz, hogy felszabaduljon a széndioxid és kifejtse jótékony hatását az élesztő. A fotoszintézis azért ennél kissé bonyolultabb feladat.
10/11 anonim válasza:
Atyaég, nem bírom ki, hogy ne írjak nektek....hihetetlen, mennyire buták vagytok.
Na, élesztőgomba megeszi a cukrot..., ami biológiai oxidációval jár, azaz szén dioxid lesz a vége, amitől megpuffad a tészta.
A rá jellemző illat meg maga az élesztőnek az illata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!