Valami spagettis receptet tudtok?
Tésztasaláta :
3 db sárgarépát kockákra vágok,és 30 dk zöldborsóval együtt megpárolom.1 db lilahagymát,3-4 zöldpaprikát karikára vágok.Ecetes salátalét készítek és ráöntöm.
Kb 30 dk főtthúst,vagy szalámit is apróra vágva közékeverek,
1 tubus majonézt ( én készíteni szoktam ) 2 db tejföllel,sóval,borssal,mustárral összekeverek.
1 csomag spagettit apróbbra török,kifőzöm és még melegen összekeverem a salátával és a mártással.
Hűtőben hagyom összeérni néhány órát.
Ricottás spagetti - Veneto recept
Hozzávalók:
25 dkg spagetti,
5 dkg vaj,
3 ek petrezselyemzöld,
20 dkg ricotta,
2 dl tejszín,
só,
bors.
Elkészítés:
A vajat, ricottát és a tejszínt egyszer felfőzöm, megszórom petrezselyemmel, sózom, borsozom. A spagettit sós vízben al dente főzöm, majd a ricottás tejszínnel tálalom.
Elkészítés ideje: 35perc
Kaviáros spagetti
Fél kg spagetti, 1 csomó újhagyma, 4 szem paradicsom, 2 ek olaj, 1,5 pohár tejföl, 10 dkg kaviár, valamint kapor a díszítéshez.
A spagettit sós vízben "al dente" fõzöm. A tisztított újhagymát vékony karikákra vágom, a paradicsomokat elfelezem, kimagozom és finomra kockázom. Egy edényben felhevítem az olajat és pár percig párolom rajta a hagymakarikákat és a paradicsomot. A spagettit jól lecsepegtetem, összekeverem a zöldséggel és elosztom négy tányérra. Mindegyik tányérra teszek egy nagy kanál tejfölt és elosztom rajta a kaviárt.
Kakaós spagetti
25 dkg spagetti, oldódó kakaópor (pl. Nesquick), cukor.
A spagettit sós vízben 9 percig "al dente" fõzöm. Szitán lecsurgatom és hideg vízzel leöblítem. A tányérra mert spagettit megszórom kakaóval és porcukorral édesítem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!