Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell török kávét főzni?

Hogyan kell török kávét főzni?

Figyelt kérdés
A neten találtam recepteket, de nem értem: a kávét és a cukrot a hideg vízbe kell tenni, vagy előtte fel kell forralni a vizet és utána beletenni a kávét, cukrot. Az tudom, hogy 2-szer vagy 3-szo kell forralni.

2012. máj. 7. 01:38
1 2
 11/14 mustafa33 ***** válasza:
100%

Ha létezik, az nem igazi ibrik. Az igazi ibrik rézbőĺ van, hosszú a nyele, a nyele fogantyúja fából van, alol szélesebb, felöl keskenyebb.

Szűrheted bármilyen különálló szűrővel amikor kitöltöd az ibrikből a findzsákba, de akkor nem tudod az öntésel habosítani. Ha zavar a zacc, akkor ez nem való neked :(

próbálkozz más fajta finom különlegességel.

2012. máj. 21. 21:08
 12/14 anonim válasza:
Nem zavar, csak érdeklődtem. Köszönöm
2012. máj. 22. 10:32
 13/14 anonim ***** válasza:

Ezt lehet készíteni filteres kávéból is, nem?

Csak akkor nem lesz benne zacc.

2014. okt. 20. 10:30
 14/14 anonim válasza:
100%

Mustafa 33 nagyon jol leirta neked pontosan,

amıkor felforr es habja van azt leszedık aztan utana ujra forr es megınt legalabb 2 alkalommal a habot leszedık.

Török kavebol probald meg kesziteni,es a vegen a zaccbol josolas szerıntem a legjobb az egeszböl.İgen ez az ıgazı kave,de ez az egy talan amıt en nem szeretek pedıg ıtt elek İstanbulban. A joslas a favorıtom de a kavet nem ıszom,a baratok mar tudjak es nem ıs kell mondanı mondjak maguktol: neked nescafet hozunk sok cukorral es tejjel :)

Amugy szervıroznak a török kave melle kıs csokıkakat ıs,azt persze befalom de azonnal ha lehet akkor mındenkıet de a ferjemet mındenkeppen es pluszban egy poharka vızet ıs adnak melle...Amıkor volt az esküvöm akkor a ferjem anyukajanal akı el alberlö hölgy kıhıvott a konyhaba es azt mondta megtanıt engem török kavet föznı,hat majdnem sıkerült nekı..:)

2014. okt. 24. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!