Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell török kávét főzni?

Hogyan kell török kávét főzni?

Figyelt kérdés
A neten találtam recepteket, de nem értem: a kávét és a cukrot a hideg vízbe kell tenni, vagy előtte fel kell forralni a vizet és utána beletenni a kávét, cukrot. Az tudom, hogy 2-szer vagy 3-szo kell forralni.

2012. máj. 7. 01:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem hideg vízbe hanem forrás előtti vízbe, azaz forróba tedd.
2012. máj. 7. 03:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

A felforrt vízbe teszed a kávét,cukor nélkül. Ha felforrt,akkor leveszed a tűzről. Ha kihűlt,újra felforralod. Ezt teszed legalább háromszor.

Vigyázz,mert hamar kifut forraláskor.Ezután átszűröd a kávét,és akkor teszel bele cukrot.

Azt tudnod kell,hogy a török kávét, akármilyen apró lyukú szűrőn szűröd át,marad benne zacc. Ezért szokták a csészében ivás előtt egy kicsit állni hagyni,hogy a zacc leüljön az aljára.

2012. máj. 7. 07:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Így, ahogy a 2-es írja.

Ezért nem is szoktak hozzá kanalat szervírozni, mert az ember automatikusan elkezdi kavarni. Attól kezdve régen rossz! :))

2012. máj. 7. 07:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

amerre én jártam nem szűrik egyáltalán. valóban egyszer felforralták a vizet, utána bele a kávé és a cukor (nem kérdezik hány cukorral :/)majd újra forralták. tényleg hamar kifut, ott kell állni mellette. utána viszont egy csepp hidegvizet öntöttek bele, amitől leülepedik a zacc.

ügyesen öntötték csészékbe, de azért én mindig éreztem benne a sercegő porkávét.

tényleg felesleges a kanál,azzal csak jobban felkavarná az ember.

nem lett a kedvencem, maradok a presszókávénál:)

2012. máj. 7. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 mustafa33 ***** válasza:
100%

Nem mindegy a kávé fajtája. Török kávénak legjobb az Arabica fajta (nem márka, növény fajta), mert aromásabb mint a Robusta ami inkább presszó kávénak jó, abból a gőzölés más anyagokat hoz ki.

Igazi török kávénak a kávét és cukrot (cukrot kihagyhatod ha másal édesíted, édesítőt ne tegyél előre bele!) beleteszed az ibrikbe, felfőzĂd és mikor felhabzik és ki akar futni, gyorsan elhúzod, mikor leülepszik újra felfőzöd, ezt 3x ismétled meg. A végén egy kiskanálnyi hideg vízel leülepíted a zaccot. Az ibrikből habosan csorgatod a findzsákba. Nem kevbergetni.

Máshol, európában török kávénak hívják a forrázott kávét ami kb. 1,5 deci fövő vízel egyenesen a csészében háromszorra leforrázott kávé, a cukrot utána teszik bele, kevergetik, de ivás előtt hagyják leülepedni. Ha nem elég forró a forázó víz, akkor a kávé szemcsék fent maradnak a tetején ami nem jó. A zaccból ami a megivás után marad a csészében, jósolnak a kávéjósok. Nekem ez az igazi kávé. Ez is csak Arabicából jó.

2012. máj. 8. 00:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam nem sikerült:( Ibrikem nincs egy egyszerű lábosban próbáltam, amiben mást is főzünk. Előtte nagyon alaposan elmostam. A víz forr, a cukor leülepszik a kávé nem oldódik, hanem összetapad.
2012. máj. 8. 22:59
 7/14 anonim ***** válasza:
Basszus előtte és közben is próbáld ki hogy kevered.
2012. máj. 9. 03:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 mustafa33 ***** válasza:

A cukor leülepszik, a kávé nem oldódik hanem összetapad?

Milyen kávéval próbáltad? Csak nem instantal - Nescaféval?

Rendes darált babkávéból kel. Tedd a csuporba, tedd bele a cukrot is, keverd össze, önts rá hideg vizet, keverd meg, forrald.

Az ibrik pedig egynyelű alol szélesebb, felül keskenyebb kávéfőző edény, helyetesítheted egyszerü félliteres csuporral is. A findzsa pedig a füles porcelán kávéscsésze, az arabok kicsi üvegpohárba öntik.

2012. máj. 9. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 A kérdező kommentje:
Nem istantkávéból próbáltam, segafredo-ból, amit a "kotyogó" kávéfőzőbe is tesznek.
2012. máj. 9. 21:36
 10/14 anonim válasza:
Főző ibrikkel kapcsolatban lenne az a kérdésem, hogy létezik olyan szűrős ibrik, ami a zaccot is megszűri? Vagy csak olyan szűrős van, ami pl.: szudáni kávé esetében a kardamont szűri meg?
2012. máj. 21. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!