Sertéspökröltet melyik részéből érdemes a disznónak?
Lapocka,vagy csülök.
Akkor lesz pörkölt íze és állaga,ha a hagymát zsíron dinszteled meg, a húst átpirítod rajta. Teszel rá pirospaprikát,kevés borsot és párolod. Ha kell egy kevés vizet öntesz alá. A hús is enged levet. Lényeg,hogy ne sok vízben főzd,mert akkor csak leve lesz,nem szaftja. Nem a sok hagymától lesz sűrű a leve.
Az 1-es tökéletesen leírt mindent. Ha úgy csinálod, nem fogod elrontani.
Egyébként a csülök-pörkölt az egy "fogalom", külön kategória nálam, ugyanúgy, mint a körömpörkölt. Nagyon imádom, szaftos a husi is, ezért a pörköltnek is valóban szaftja van és nem leve.
A comb már kicsit szárazabb hús, nem annyira szaftos, mint a csülök, tehát valóban nagyon oda kell figyelni, nehogy hosszú-lére ereszd, mert abból finom szaftos pörköltet azok után már sokkal nehezebb főzni.
De mindkettőből lehet jót és finomat, akármelyik részét veszed a pocának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!