Laktózos vagyok. Délelőtt a Spárban találtam glutén és laktózmentes kenyeret.40 dkg-os,800 ft. Tehát l kg kb 2 ezer ft. Vélemények?
A prézlit csinálhatják olyan zsemléből, amiben van tejszármazék.
Nem fizet nekem a cég, de a LIDL-s Castello (saját márkás morzsa) tökéletes! ;o)
Amúgy nálunk tejfehérje allergia van, nem laktóz intolerancia (ez még szigorúbb, mert laktóz mentes tejtermékek sem jöhetnek), és a gluténnal semmi baj nincs, szóval nem mindig jár ez együtt.
Csak a csomagolt (hús)árún feltüntetik az allergéneket, és hát a glutén (sikér) is ide tartozik...
Én egy tejallergiás (és mellesleg tojás is) 3,5 évest nevelek. 13 hónapos kora óta főzök rá egyénre szabottan. Pontosabban magunknak is úgy főzök, hogy a gyerek is ehessen belőle. Aztán legfeljebb a kész ételt ízesítjük a szájunk íze szerint.
Ezt a bevezetőt csak azért írtam le, mert nagyon elkeseredett hangvételűnek éreztem a kommented, mondom, hátha jobb kedvre derít, hogy lehet így is élni, és jókat enni.
A kenyérrel a következő tanácsot tudom adni: inkább kisebb boltokban próbálkozz, mert a kisboltok pékségektől rendelik a kenyereiket, azokban jobban találsz olyat, ami a hagyományos, tej nélküli technikával készül. Sütni is süthetsz, nézz szét a limara.hu-n. Én onnan sütök, nagyüzemben, mert az én fickójaim is kenyeresek. Anyukám özvegy, neki is sütök hétvégén 2 kenyeret, kitart neki egész héten. Én a kenyérsütőben gyúratom össze, majd tálban kelesztem és sütőben sütöm a kenyeret.
Még kalácsokat is sütök tej- és tojás nélkül. Egyszerűen vízzel vagy kókusztejjel helyettesítem a tejet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!