Laktózos vagyok. Délelőtt a Spárban találtam glutén és laktózmentes kenyeret.40 dkg-os,800 ft. Tehát l kg kb 2 ezer ft. Vélemények?
En is a kenyersutos verziot valasztanam a helyedben.
Ahhoz nem kell tudas, csak beruhazni ra egyszer 10-15 ezret es evekig hasznalhatod ha nem terheled tul azzal, hogy tobb anyagot raksz bele mint amennyit elbir. Sok fele kevert kenyerliszt is van, de van sima is.
Sok receptnel. Egyebkent tenyleg ott van hogy kell bele tejpor, de siman kihagyhatod. Csak beleraksz mindent es masfel-ket ora mulva kesz a friss kenyer. Suthetsz kicsit is, akkor nem kell egy hetig enned.
Illetve ha tudsz kezzel dagasztani, akkor ez sem szukseges, en rendszeresen csinalok zsemlet, kulonlegesebb kenyeret, nagyon sok recept van, amibe sem tej, sem tejpor nem kell.
Az a kenyer a glutenmentesseg miatt kerul sokba, az a dragabb mulatsag, nem a laktozerzekenyseg.
Persze hogy a kifliben van, mivel "tejes kifli"!!
A kenyerekben alapvetően nincs, a pékárukban viszont a "nem édesek" közül is sokban van, pl. császárzsömlében, bagettben stb.
Ha LIDL-be mész, ott minden pékárunál (igaz kb. 9-es betűmérettel de) fel van tüntetve a helyben sütött pékáruk összetétele.
Semmi szükséged gluténmentesre (az jóval drágább), 800 Ft/kiló az rablás, szerény véleményem szerint. A LIDL-ben a sima félbarna kenyér 200 Ft/kiló, ha zárás előtt mész 150...
A sütést amúgy én is ajánlom, de ha nem érzel magadban semmi kedvet, akkor ne erőltesd...
Legjobbakat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!