Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kaptam egy nagy tál feketeribi...

Kaptam egy nagy tál feketeribizlit, mit csináljak belőle?

Figyelt kérdés
2009. jún. 22. 16:16
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem gyümölcstortàt! :)
2009. jún. 22. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Csinálhatsz belőle lekvárt,lefagyaszthatod,süteménybe teheted stb.
2009. jún. 22. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én dzsemet csináltam belőle, magában nem annyira szeretem. Csak vigyázz jól pucold meg, a végéről azt a kis csomát le kell szedni késsel vagy körömmel. Irtó ocsmány, macerás meló, de megéri:D
2009. jún. 22. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Lefagyasztani nem jó, tapasztalat. Viszont a lekvár érdekelne, hogy csináljátok?
2009. jún. 22. 17:15
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

muffint


Hozzávalók:


250g liszt, 1 evőkanál sütőpor, 1/2 teáskanál só, 100g cukor, 1 tojás, 120ml tej, 55g olvasztott vaj, 120g fagyasztott feketeribizli



Elkészítés:


30g lisztet és a ribizlit félretenni. Külön kikeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, majd elegyítjük a kettőt, a tésztát a formákba 2/3-ig tölteni. a lisztbe mártott ribizlit a tetejükre szórjuk. 190 fokon 25 percig sütjük.

2009. jún. 22. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ribizli süti mandulával

Hozzávalók:

# A tésztához:

# 3 tojás

# 20 dkg cukor

# 1 csomag vaníliás cukor

# 2,5 dl zsíros tej

# 35 dkg liszt

# 1 csomag sütőpor

# 50 dkg piros ribizli

# 5 dkg feketeribizli

# 5 dkg mandulaforgács

# 1 evőkanál cukor

# Az öntethez:

# 1 dl tejszín

# 5 dkg vaj

# A díszítéshez:

# 1 evőkanál porcukor

# 2 dl tejszín

# 15 dkg piros ribizlifürt

# borsmentalevél


Elkészítés:

1. A tojást a kétféle cukorral krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (magas legyen a széle).

2. A leszemezett és megmosott ribizlit a tésztára szórjuk. A mandulát elkeverjük a cukorral, és a gyümölcs tetejére szórjuk.Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.

3. A tejszínt és a vajat egy kis tálkában felforraljuk, és a még forró sütire egyenletesen ráöntjük.

4. Tálaláskor megszórjuk porcukorral. A felvert tejszínnel, a ribizlifürtökkel és a mentalevéllel díszítjük.

2009. jún. 22. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Francia likőr

Hozzávalók:

# 1,5 kg feketeribizli,

# 3/4 l jó vörösbor,

# 2 szem szegfűszeg,

# 1 darabka fahéj,

# 2 kg cukor


Elkészítés: A ribizliszemeket mossuk meg, válogassuk ki, majd csepegtetjük le. Ezután helyezzük száraz konyharuhára, itassuk fel a megmaradt vízcseppeket. Tegyük egy edénybe, és addig kevergessük főzés közben, míg a szemecskék széthasadnak. Egy nagyobb uborkásüvegbe helyezzük el a ribizlit, 2 szegfűszeget, a fahéjat és a ribizlit. Öntsük rá a bort. 4-5 napig hűvös helyen hagyjuk állni. Néha keverjük fel fakanállal. Ezután a gyümölcsöt szűrjük le, majd passzírozzuk át, hogy minél több gyümölcslé legyen. Adjuk hozzá a cukrot, kevergessük magas hőmérsékleten addig, míg a cukor elolvad, de nem forr (kb. 2-3 perc a forráspontig). Szűrjük le és töltsük üvegekbe. Ha kihűlt, zárjuk le.


Megjegyzés:

Ezt a likőrt evés után adják, mint *long drink*. Keveset öntünk belőle egy nagyobb pohárba, és ásvanyvízzel töltsük fel. De lehet tonikkal és jégkockával is.

2009. jún. 22. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!