Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyszerű palacsintatésztarecept?

Egyszerű palacsintatésztarecept?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 21. 11:10
 1/6 anonim ***** válasza:

Palacsinta (egyszerű alaptészta)

Hozzávalók (2-8 személyre):

25 dkg liszt

3 tojás

3 dl tej

1 evőkanál porcukor

olaj vagy zsír

szódavíz

A felütött tojásokat keverd el a porcukorral, egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel. Ha szükséges adj hozzá annyi szódavizet, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapj. A masszát pihentesd legalább fél órát, majd serpenyőben süsd pirosra a palacsinták mindkét oldalát. (A jelzett mennyiség 18-20 palacsintához elegendő.)

2012. ápr. 21. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
2012. ápr. 21. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Èn szemre csinàlom, nem méregetem a hozzá valòkat, egy tálba lisztet, 1tojàst ha sok lisztbôl csinàlom akkor 2tojást teszek bele, 1kis kanál só, cukor, szóda vagy sütõpor és kb 3evõ kanál olajat összekeverem tejjel vagy kefirrel (azzal még finomabb, de egy kis vizzel higitom) amennyit fel vesz, h palacsinta tészta állaga legyen.
2012. ápr. 21. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

3 dl tej

25 dkg liszt

1 tojás

1-2 ek. olaj

cukor


Keverd össze, amíg sárgás színű lesz, és nem lesznek ilyen lisztdarabkák benne. :D Ennyi lenne.

2012. ápr. 21. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Én 1 tojásból szoktam, szemre valamennyi liszt, tej, 2 ek. cukor, egy csipet só, egy kis olaj, és jó laza lesz, ha egy kis szénsavas ásványvizet loccsantasz bele! Először keverd össze a tojást, lisztet, cukrot egy kevés tejjel, aztán kezdd felöntögetni tejjel, amíg jó állaga nem lesz. Ha véletlenül híg lenne, akkor ne zuhantsd bele a lisztet, egy másik pohárban keverj ki egy fele-fele lisztes tejes trutyit és azt öntsd bele. Ha esetleg töltelék recept érdekelne, tudok egy almás-fahéjasat :)
2012. ápr. 21. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

1 tojáshoz szórok kb 20 deka lisztet, egy kis tejet, egy csipet sót. habverővel kezdem jól kikeverni. először olyan, mint a nokedlitészta, de apránként nyomok bele szódát, a habverővel szép sima egyneművé keverem.sűrűn folyósnak kell lenni. én minden darab alá teszek, és forrósítok egy pici kanálnyi zsírt (mokkásnyi). persze, aki szereti olajjal is ugyanígy sütheti.

ebből kb 12-14 palacsinta lesz. szépen fel tudom dobni, megfordul a levegőben, így mindkét fele egyenletesen pöttyösre sül:)

2012. ápr. 21. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!