Milyen egyszerű ételeket ajánlotok nekem?
hagymás fűszeres krumpli sült virslivel
rántott hagyma rizzsel
sült virsli rizzsel
krumplileves
paprikáskrumpli
tócsni
virslis tésztasaláta
sütőben sült krumpli, hagyma
ha van tej akkor tejberizs
hagymakrémleves virslivel
ha van kelkáposzta aakor frankfurti leves
tepsiskrumpli virslivel, héjában főtt krumplit szeletekre vágsz, egy sort kikent tepsibe terítesz.erre teszel virslikarikákat, vagy felvágott maradékokat, egy sor félkarikára vágott hagymát, majd befeded a krumpliszeletek másik felével. közben sózod borsozod.
ha van 1 tojás, keverj sűrű palacsintatésztát, sózd, fűszerezd ízlés szerint. (fokhagyma préselve, majoranna pl.) ezzel öntsd le a rakottast és süssed pirosra.
ha van reszelt sajt is mehet rá.
kockára vágva kecsappal, savanyúsággal, majonézzel nagyon finom.
amit ma készítettem, igaz húsból, de virlivel is finom.
ha van valami mirelit zöldséged egyenesen mennyei.
hagymán megdinsztelni a húst(virslit) rádobni gombát, mexikó mixet, borsót, ami van. együtt párolni puhára.
közben kifő a valamilyen tészta. a ragut a tésztával összekeverni. egy pohár tejföl 1-2 tojással, fűszerekkel kikeverni és a cuccra önteni jól átkeverni.
zsiradékkal kikent tepsibe önteni, ha van reszelt sajttal megszórni.szép pirosra sütni.
ÉN LAPCSÁNKÁT ( mackó, matutka)csinálni.
Reszelt krumpli+ sajt+ virsli darabok + tojás ( krumpli félkilónként 1 db) tejföl és amennyi lisztet felvesz.
A krumplit megreszeled teszel rá egy kis sót, a sajtot , virslit, sonkát apróra vágod és beleteszed a krumpli közé.
mikor levet ereszt akkor berakod a lisztet. annyi kell bele, amennyit a reszelt krumpli felvesz. sóval ,brossal , vegetával ízesíted.Majd egy kevés olajon hirtelen megsütöd. Tálaláskor egész foghagymával, tejföllel megkenni. Jó étvágyat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!