Az egyik boltban akciós most a csirkemáj. Még soha nem csináltam semmilyen májas ételt, de gondoltam, olcsó, veszek. Azt hittem, csak hűtőpultban lesz tálcán, de mélyfagyasztott csomagolásban van, 1 kg-s. Ha kienged, lesz olyan állaga, hogy ki tudjam rántani? Vagy hogy kellene elkészíteni?
És ebben ugye nem kell epevezetéket keresgélni, vagy igen?
2012. ápr. 20. 12:11
1/9 anonim válasza:
Ha kiolvasztod, ki tudod rántani a nagyobb darabokat. A kisebbekből készíthetsz resztelt májat, vagy májgaluskát levesbe, és igen, ezt is meg kell pucolni.
2012. ápr. 20. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
Hagyd magától kiolvadni,, megmosod, jól lecsöpögteted és olyan lesz mint a frissen vásárolt.Természetesen átnézed és ha szükséges kivágod a neked nem tetsző darabokat:)
2012. ápr. 20. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Mit kell róla lepucolni? Így fagyott állapotban úgy láttam, itt-ott vannak fehér kis valamik. Azokat kell kiszedegetni? Más egyéb tennivaló nincs vele?
Ja és még: ha kirántom, akkor hogyan fűszerezem? Mert úgy tudom, a májat nem szabad előre sózni, mert akkor kemény lesz. Mi ennek a trükkje?
2012. ápr. 20. 12:25
4/9 anonim válasza:
Azok a fehéres kis valamik zsírok, vágd ki nyugodtan meg a véres, eres, epés részeket.Ami neked nem tetszik:)
Én nem szoktam megsózni csak egy kis borssal meghintem, és amikor kisült akkor utánna megsózom.A tojásba amibe panírozod tegyél sót.
Esetleg még annyit hagy segítsek, hogy ha nem akarod hogy fröcsköljön akkor duplán panírozd:azaz liszt tojás morzs liszt és megint morzsa.Vagy pedig tepsibe sütőpapír rá a bepanírozozz máj mindegyikre kiskanál olaj, és forró sütőbe be, félidőnél megfordítani.Így még diétás is.
2012. ápr. 20. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
Hopp mielőtt lepontoznának!.Zsírszegényebb!!!:)
2012. ápr. 20. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 anonim válasza:
De tejbe is beáztathatod, egy pár órára, és akkor sem fog fröcskölni.
2012. ápr. 20. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! És főleg a tepsis megoldást, mert jelenleg fogyózom és amit tudok, inkább úgy készítem, ne kelljen olajban sülnie. Amint felenged, neki is állok. :)
2012. ápr. 20. 12:36
8/9 anonim válasza:
Nagyon szívesen:)A tejbe áztatás is nagyon jó valóban, még a máj keserűségéből is vesz el, én sertésmájnál szoktam így csinálni.:)
2012. ápr. 20. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
Én a májat átmosás és lecsepegtetés után+az illetéktelen részek eltávolítása után beleteszem egy tálba, sózom (enyhén, mert a panírba is teszek sót), borsozom, és kevés morzsolt-szárított majorannát is szórok rá - ez a májak egyik jó ízesítő fűszere -aztán egy kicsit hagyom így állni, majd panírozom, és sütöm. Nem szoktam soha duplán panírozni, és nem fröcskölt sosem eddig. Akkor fröcsköl a máj sütéskor, ha natúr sütöm, csak egyszerűen panír nélkül teszem a zsírba....- na akkor igen!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!