Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha a fagyasztott brokkolit...

Ha a fagyasztott brokkolit akarom megfőzni, mikor kell a vízbe tenni?

Figyelt kérdés

Amikor felteszem a vizet már tegyem bele a brokkolit vagy csak akkor, amikor felforrt?

Kb mennyi idő alatt fő meg?



2012. márc. 14. 16:24
 1/7 anonim ***** válasza:

először is, nagyon picike víz kell csak az edény aljára, mondjuk max. 1 dl, azt csutkán felforralod majd hozzászórod a fagyasztott brokkolit, lefeded, majd egyel alacsonyabb fokozaton forralod tovább, nem kell túl sokáig, kb. 15 perc alatt kész van, leelenőrizheted, hogy a nagyobb darabokat felvágod és ha megsüti az ujjad, akkor már tuti nem fagyott :)

ha jól csináltad, végül szép világos zöld és szinte még ropogós marad a brokkoli

2012. márc. 14. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
a receptem azt írja, hogy annyi vízbe kell, amennyi ellepi... brokkolikrémlevest szeretnék csinálni, ezt mondjuk beleírhattam volna a kérdésbe :)
2012. márc. 14. 16:35
 3/7 anonim ***** válasza:
A fagyasztottat szinte csak forrázni kell, mert szétfő, nekem a nem fagyasztott is megfőtt tegnap 5 perc alatt.
2012. márc. 14. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Akkor teheted hideg vízbe is, hiszen a krémleveshez nem baj ha szétfő, sőt, szét is kell főnie. :-)
2012. márc. 14. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen! :)
2012. márc. 14. 16:52
 6/7 anonim ***** válasza:

kevés zsiradékra tedd a fagyos brokkolit, forgasd jól át, majd tegyél alá pici vizet. ezt később kiegészíted annyira, amennyi a leveshez kell. de inkább párold, mint bő vízben főzd.egy csipet szódabikarbónát (késhegynyi) tegyél bele, így megmarad az erdeti szép zöld színe, az ízén nem változtat semmit.

sót és fűszereket is tegyél rá, hamar megpuhul fedő alatt a párában. utána turmixolod és haladhatsz a recept szerint.

2012. márc. 14. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
Tök mindegy hogy főzöd, csak legyen puha. Főzővízbe tegyél sós vegetát, sót. Öntsd le róla a vizet, vajon pirítsd meg a brokkolit(Ettől lesz majd színe)adj hozzá vizet, de legjobb a húsleves, vagy csontlé, ha nincs, leveskocka egy fél.Botmixer vagy szűrőn át passzír. Készíts vajas rántást világosat, hagyd kihűlni,ne keverd. Ha kihűlt, merjél bele 2 merők. brokk levet, keverd el, meleg levesbe önts bele, forrald fel. dobj bele egy kisebb hagymát, fokhagyma gerezdet, folyamatos keverés mellett forrald.Ha híg + tejszín és liszt, ha sűrű csont lé/víz, vegeta só a végén. Extrás levest kapsz ha Tea vajat, friss brokkolit rizstejszínt bányászott sót zabpehelylisztet/teljes kiőrlésüeket használsz
2012. júl. 25. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!