Miért ég oda minden péksüteményem alja?
A sütö alul erösebben süt, mint felül, ezért alulról kicsit le kell szigetelni a kalácsot a hötöl.
Vagy tegyél alulra még egy (üres) tepszit, vagy alufóliával több rétegben fedd le a rácsot.
Gondolom gázsütő. Az aljába tegyél cserepeket, ez segít egyenletesen elosztani a hőt. Sajnos a gázos sütőket nagyon nem tudod szabályozni, általában 2 fokozat van rajta.
Esetleg az is segítség lehet, ha közvetlenül alá teszel még 1 tepsit.
Ha elektromos, akkor nagyon lassan süsd, 160-170 fokon, a kalács nagyon gyorsan meg tud égni.
Köszönöm a válaszokat! Ki fogom próbálni mindet.
Hallottam olyat is, hogy a sütő aljára tesznek egy edényt, amiben víz van. Ez a égés ellen van, vagy más funkciót képvisel?
A víz elpárolog és szerintem megpuhul, párolódik minden, ami benne van. Én egyszer kenyeret sütöttem és azt írták, tegyek vizet a sütő aljába.
Furcsa volt, azt hittem szottyadt lesz a kenyér teteje de nem lett. Szépen ropogósra megsült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!