Mi a véleményetek a virsliről? Márkás füstli. Szerintetek igazi húsból van?
A Magyar Élelmiszerkönyvben le vannak írva a kritériumok. ez a párizsira vonatkozik, de a gyártmánylapja megegyezik a virsliével. kivéve a töltést. minden termék előállítónak szigorú szabályokat kell betartani, haccp, iso szabványsorozat. szóval a higiéniára nagy hangsúly van fektetve, rendszeresek az ellenőrzések.
Homogén metszéslapú, marhahúsból vagy sertéshúsból vagy a kettő keverékéből, gyártási szalonna alapanyagból, jelleg- és ízkialakító anyagokból esetleg sertés- és marhavágás étkezési melléktermékeiből készült húspépet tartalmazó, nagy (legalább 60 mm) átmérőjű, természetes vagy vízgőzt áteresztő vagy át nem eresztő műbélbe töltött, főzéssel hőkezelt, füstölt vagy füstöletlen,jól szeletelhető húskészítmény. Ízének jellegét a fehérbors adja.” A könyv szerint a parizer fehérjetartalma legalább 10 százalékos, s az összes fehérjén belüli izomfehérje legalább 60 százalékos. A víztartalom 71, a zsírtartalom 23, a sótartalom 2,5 százalék lehet.
szóval 1000g-ban 100g fehérje van minimum. ebből 60g izomfehérje. izom fehérjetartalma 20%. szóval 1 kilo virsliben, párizsiban minimum 300g színhusnak kell lennie. a többit általában a szója teszi ki.
ha ezeket az arányokat nem tartják be, akkor büntetés van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!