Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a véleményetek a virsliről?...

Mi a véleményetek a virsliről? Márkás füstli. Szerintetek igazi húsból van?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 14. 13:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
a legfinomabb a premium bécsi virsli.eszmeletlen milyen finom.800 ft egy doboz.
2012. ápr. 14. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
csak olyanokat hallottam, hogy mindent beledarálnak amit találnak. csirketolltól kezdve a patkányig. ez ugye nem igaz?
2012. ápr. 14. 13:19
 3/11 anonim ***** válasza:
Én nem tudom, mit darálnak bele. De kb 6 éve voltam egy olyan üzemben, ahol virslit is gyártottak. Azóta nem ettem :)
2012. ápr. 14. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
de mi volt ott? légyszi tapasztalatokat mondjál már
2012. ápr. 14. 13:23
 5/11 anonim ***** válasza:
Színtiszta húst tuti, hogy nem látott a virsli, maximum kis mennyiségben. Nézd meg az összetevőket, oda is van írva mindenféle marhafaggyú, meg sertésbőrke stb. Tényleg mindent beledarálnak, bár azért patkányt meg ilyesmit nem hiszem, inkább csak ilyen maradékokat. És a márkás füstli se különb, csak azért drágább, mert a márkát fizeti meg az ember, de ugyanaz mint a tescos füstölt pulykavirsli. Ízetlen füstaromás vacak.
2012. ápr. 14. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
én csak a mini virsliket szeretem nagyon,megpírítom vajon serpenyőben,hozzá zöldség meg mártogatós,nagyon finom:) Meg a spar-os baconbe teker sajtos virslit az is igen jóó! Nem tudom mi van benne mi nincs de ízre nekem tökéletes:)
2012. ápr. 14. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Szerintem azért van különbség virsli és virsli között, az ár azért iránymutató, a nagyon olcsó az nagyon vacak, a Füstli az Örsi virsli szerintem a jobbak közé tartozik. Sokszor veszünk, állandó a minősége, otthon mikróban szoktunk belőle hot dogot készíteni, finom, bevagdalva, enyhén megsütve teflonban, szintén ízletes. Az összetevők rajta vannak a csomagoláson.
2012. ápr. 14. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Bocs. Orsi virsli
2012. ápr. 14. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

A Magyar Élelmiszerkönyvben le vannak írva a kritériumok. ez a párizsira vonatkozik, de a gyártmánylapja megegyezik a virsliével. kivéve a töltést. minden termék előállítónak szigorú szabályokat kell betartani, haccp, iso szabványsorozat. szóval a higiéniára nagy hangsúly van fektetve, rendszeresek az ellenőrzések.


Homogén metszéslapú, marhahúsból vagy sertéshúsból vagy a kettő keverékéből, gyártási szalonna alapanyagból, jelleg- és ízkialakító anyagokból esetleg sertés- és marhavágás étkezési melléktermékeiből készült húspépet tartalmazó, nagy (legalább 60 mm) átmérőjű, természetes vagy vízgőzt áteresztő vagy át nem eresztő műbélbe töltött, főzéssel hőkezelt, füstölt vagy füstöletlen,jól szeletelhető húskészítmény. Ízének jellegét a fehérbors adja.” A könyv szerint a parizer fehérjetartalma legalább 10 százalékos, s az összes fehérjén belüli izomfehérje legalább 60 százalékos. A víztartalom 71, a zsírtartalom 23, a sótartalom 2,5 százalék lehet.

2012. ápr. 16. 00:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

szóval 1000g-ban 100g fehérje van minimum. ebből 60g izomfehérje. izom fehérjetartalma 20%. szóval 1 kilo virsliben, párizsiban minimum 300g színhusnak kell lennie. a többit általában a szója teszi ki.

ha ezeket az arányokat nem tartják be, akkor büntetés van.

2012. ápr. 16. 00:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!