Van olyan "torta", amit tűzhelyen is el lehet készíteni sütő nélkül?
A sütőnk elromlott...
Nem muszáj tipikus habos-babos tortának lennie, lényeg, hogy kerek formája legyen.
konkrét tortát nem tudok, de ha főzöl egy jó sűrű finom mazsolás-tojásos tejberizst, azt folpackkal kibélelt kerek formába öntöd, jól lehűtve kiborítva csokiröntettel
akár tortaformájú is lehet. bele lehet gyümidarabokat is tenni.
vagy vannak a kekszes alapú hidegsütik, amiket szintén belenyomkodhatsz kerek formába, rá sűrű puding, díszítés és kész.
vagy babapiskótás receptek, böngéssz, biztosan találsz kedvedre valót.
rengeteg lehetőséged van :)
joghurttorta, palacsintatorta, többféle pudingot főzöl és azt egymásra öntöd, babapiskóta rá,közé.. aztán kiborítod,
tiramisut csinálsz tortaformában,
de akár vehetsz is egy kész piskótatortalapot és arra puding, gyümölcsök
Szerintem bármit csinálsz, ha finom lesz és valamennyire kerek a formája akkor már örülnek neki :)
Húúú, most nagyon megnyugtattatok! :)
Esetleg szívesen várok tőletek recepteket is, minél többféle, annál jobb!
amit én szoktam egyszerű 15 deka rizst 2 deci vízben felteszek főni, és várok, hogy a vizet magába szívja. ekkro hozzáadok fél liter tejet, 10 deka cukrot, egy van. cukrot és kb 2 deka vajat.ha a tejet is felszívta,, akkor félrehúzzuk, letakarva, betakarva konyharuhával várjuk, hogy teljesen megpuhuljon. néhányszor megkeverjük.ha mazsolát is teszünk bele, akkor azt bele kell főzni. a gyümidarabokat hidegen lehet hozzákeverni.
DE!:) van egy extra tippem, amit már kipróbáltam, mert nagyon ízlett a bolti rizspuding.
egy a fent leírt, megfőtt rizzsel összekeverjük.ebbe is mennek a gyümölcsdarabok. én pohárkrémet csináltam, de, ha egy mély kerek tálat kibélelsz vizes folpackkal és beleöntöd, jól lehűtöd, szépen egy tálra boríthatod, a fóliát lehúzod róla.lehet még díszíteni cikkekre vágott gyümölccsel, eperrel, akármivel esetleg még habsprével is.
nagyon finom és mutatós is.
üdv.első válaszoló.
a 18:07-es válaszomat kiegészítem, hogy 3 deci tejből főzött vaniliás pudinggal kell összekeverni a tejberizst.
tegnap kétszer írtam a választ, de az első elszállt, mert a cica rálépett valamelyik billentyűre...:)
a második nekifutásom pedig hiányos lett, most olvastam vissza.
bocsi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!