Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki tud egy egyszerű,...

Valaki tud egy egyszerű, látványos, esetleg sütő forma nélkül is süthető (nem muszáj annak lennie), gyümölcsös torta recept?

Figyelt kérdés
Nagyon fontos lenne.
2010. jan. 14. 09:38
 1/4 A kérdező kommentje:
Szülinapra kéne.
2010. jan. 14. 10:25
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Piskótamorzsát keverj össze olvasztott margarinnal.Egy tálra símitsd rá,kerekformára.Tedd a hűtőbe egy-két órára,mig megkeményedik.

Kend be puddinggal,vagy nutellával,tedd rá a gyümölcsöt,a gyümölcs-zselét,és ha akarsz tejszínhabot,és diszítsd fel ( gyümölccsel,cukorkákkal stb.)

Kekszmorzsa vagy más süteménymorzsa is jó.Csak akkor cukor is kell az alaphoz.Ha egy kanál rumot keversz a morzsához,még jobb lesz.

2010. jan. 14. 11:12
 3/4 anonim ***** válasza:

szia ! én tudok, de ahhoz gyömölcstortaforma kell, vagy legalább kapcsos tortaforma.

szóval a tésztája.

-14 dkg liszt

-14 dkg cukor

-2 tojás

-egy pup.teáskanál sütőpor.

-fél deci olaj

-fél deci melegvíz

a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a melegvizet.belekeverjük sütőporos lisztet és a két kemény habbá vert tojásfehérjét.lazán, hogy ne törjön össze.

a gyüm.tortaformát alaposan kizsírozzuk, minden bordáját érjen és megszórjuk liszttel.

a tésztát a közepére öntjük,is ide-oda mozgatással segítjük szépen elterülni.előmelegített sütőben tűpróbáig

sütjük. kb. 15 perc.kivesszük a sütőből és egy megvajazott lapos tányérral beborítjuk.hirtelen megfordítjuk, a tányér legyen alul. egy jó lutykos-vizes

konyharuhával betakarjuk, hadd gőzölögjön.egy nagykés nyelével párszor ütögessük meg és reményeink szerint szépen leválik a forma a tésztáról. hagyjuk hűlni.

3 dl tejből egy csom.vaniliás pudingporból sűrű édes pudingot főzünk és a kihűlt torta mélyedésébe öntjük.

a pudingba bármilyen gyümölcsöt tehetünk, a szép elrendezés fontos. nagyon jó a kivi-narancs kombináció

legyezőszerűen elrendezve,de gyakorlatilag bármi lehet.

a kimaraddt hézagokba mazsolaszemeket, diódarabkákat is tehetünk.

a gyömölcs színétől függően színes vagy átlátszó tortazselével (előírás szerint készítjük) zárjuk.

egy óra alatt megvan cakk-pakk és nagyon mutatós, ne meg az ára sem húzós.

Ha kapcsosba csinálod, akkor nem kell a tésztát kiborítani, hanem ha kihűlt ra a puding stb.és ha a zselé

is szilárd már, akkor pattints le a karimát.

remélem tudtam segíteni.

üdv.-eri-

iu. ée is csináltam már szülinapra is gyerekeknek, és az évszámot raktam ki málnából.

2010. jan. 14. 11:14
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a recepteket!
2010. jan. 14. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!