Valaki tud egy egyszerű, látványos, esetleg sütő forma nélkül is süthető (nem muszáj annak lennie), gyümölcsös torta recept?
Piskótamorzsát keverj össze olvasztott margarinnal.Egy tálra símitsd rá,kerekformára.Tedd a hűtőbe egy-két órára,mig megkeményedik.
Kend be puddinggal,vagy nutellával,tedd rá a gyümölcsöt,a gyümölcs-zselét,és ha akarsz tejszínhabot,és diszítsd fel ( gyümölccsel,cukorkákkal stb.)
Kekszmorzsa vagy más süteménymorzsa is jó.Csak akkor cukor is kell az alaphoz.Ha egy kanál rumot keversz a morzsához,még jobb lesz.
szia ! én tudok, de ahhoz gyömölcstortaforma kell, vagy legalább kapcsos tortaforma.
szóval a tésztája.
-14 dkg liszt
-14 dkg cukor
-2 tojás
-egy pup.teáskanál sütőpor.
-fél deci olaj
-fél deci melegvíz
a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a melegvizet.belekeverjük sütőporos lisztet és a két kemény habbá vert tojásfehérjét.lazán, hogy ne törjön össze.
a gyüm.tortaformát alaposan kizsírozzuk, minden bordáját érjen és megszórjuk liszttel.
a tésztát a közepére öntjük,is ide-oda mozgatással segítjük szépen elterülni.előmelegített sütőben tűpróbáig
sütjük. kb. 15 perc.kivesszük a sütőből és egy megvajazott lapos tányérral beborítjuk.hirtelen megfordítjuk, a tányér legyen alul. egy jó lutykos-vizes
konyharuhával betakarjuk, hadd gőzölögjön.egy nagykés nyelével párszor ütögessük meg és reményeink szerint szépen leválik a forma a tésztáról. hagyjuk hűlni.
3 dl tejből egy csom.vaniliás pudingporból sűrű édes pudingot főzünk és a kihűlt torta mélyedésébe öntjük.
a pudingba bármilyen gyümölcsöt tehetünk, a szép elrendezés fontos. nagyon jó a kivi-narancs kombináció
legyezőszerűen elrendezve,de gyakorlatilag bármi lehet.
a kimaraddt hézagokba mazsolaszemeket, diódarabkákat is tehetünk.
a gyömölcs színétől függően színes vagy átlátszó tortazselével (előírás szerint készítjük) zárjuk.
egy óra alatt megvan cakk-pakk és nagyon mutatós, ne meg az ára sem húzós.
Ha kapcsosba csinálod, akkor nem kell a tésztát kiborítani, hanem ha kihűlt ra a puding stb.és ha a zselé
is szilárd már, akkor pattints le a karimát.
remélem tudtam segíteni.
üdv.-eri-
iu. ée is csináltam már szülinapra is gyerekeknek, és az évszámot raktam ki málnából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!