Ha ma megcsinálom a kelt tésztát, az holnapra összeesik?
Figyelt kérdés
Kelt tésztás nutellás kiflit akarok csinálni. Még ma be akarom gyúrni a tésztát, és csak holnap megsütni. Azonban félek, hogy összeesik holnapig, vagy azt szoktam tapasztalni néha, hogy egy kemény kéreg keletkezik rajta. Szóval nem tudom, szerintetek akkor inkább hagyjam holnapra, vagy nem lesz semmi baja a tésztámnak? Esetleg valami trükk?2012. ápr. 12. 18:47
1/9 anonim válasza:
Anyukám a hűtőbe (nem a mélybe :D) szokta éjszakára tenni az összegyúrt tésztát. Reggel, ha kiveszed, újra át kell gyúrni és keleszteni. Nagyon szeretem anyu így készült pogácsáit, könnyűek, levelesek :)
2/9 anonim válasza:
Tényleg jó, ha hűtőbe rakod estére, majd reggel meleg helyen újra keleszted. Én is így szoktam sütögetni, hogy friss legyen, és nem volt még vele probléma. :)
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :)
2012. ápr. 12. 19:07
4/9 anonim válasza:
Takard le folpakkal és tedd a normál hütöbe. Sokkal finomabb lesz, ha csak holnap sütöd.
5/9 anonim válasza:
Én is kérdeznék ezzel kapcsolatban. Először keleszteni kell és úgy tenni a hűtőbe, majd másnap újra keleszteni? Vagy elég összeállítani a tésztát és úgy tenni a hűtőbe?
6/9 anonim válasza:
Alaposan kidolgozod és hagyod egy kicsit pihenni. Utána mehet a hűtőbe. Reggel egy kicsit át kell gyúrni és rendesen megkeleszteni. Sok sikert! :)
8/9 anonim válasza:
Egy kelt tészta kikeverése pár perc. Miért nem frissen csinálod? akkor nincs rizikó.
9/9 anonim válasza:
Talán mert amíg megkel az nem két perc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!