Eredeti cukrászdai Rigójancsi receptje?
100 g vaj
30 g porcukor
4 tojás
80 g liszt
20 kakaópor (valódi)A vajat a porcukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük.A fehérjéket porcukorral kemény habbá verjük és hozzákeverjük a vajas masszához. Majd a lisztet és a kakaót is belevegyítjük.
A masszát sütőpapírral bevont sütőlemezen 1,5 cm vasragon egyenletesen elkenjük, és 200 fokos sütőben megsütjük.
100 g bevonócsokit gőz fölött felmelegítünk. 6 dl tejszínt előzőleg felforralunk és hűtőben lehűtünk.Ha lehűlt 5 dk porcukorral felverjük. A meleg csokoládéhoz először kevés tejszínhabot vegyítünk,majd a több habot is hozzáadjuk.
A tésztát kétfelé vágjuk.
30 g baracklekvárt felmelegítünk és az egyik lapot vékonyan megkenjük vele,és bevonjuk 150 g bevonócsokiból készült mázzal.Mielőtt teljesen kihül,felvágjuk 4x4-es négyzetekre.
Ezután a másik lapra rákenjük a csokis tejszínhabot,a tetejére tesszük a felvágott négyzeteket és jól kifagyasztjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!