Hogyan tudok finom eredeti paellát csinálni?
csirkés paella
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-1 piros és narancssárga húsú kaliforniai paprika
20 dkg ujhagyma
4 csirke alsócomb(12-13dkg -osak)
2 ek oliva olaj
25 dkg gömbölyü szemü rizs
késhegynyi sáfrány
1,2 l zöldségerőleves(kockábol)
10 dkg mirelit zöldborsó
1-2 ek citromlé
só
bors
petrezselyemzöld
citrom karikák
Elkészítés:
1)a vörös és a fokhagymát külön-külön felkockázzuk.A paprikát kockára,az ujhagymát karikára vágjuk.A lábasban felhevitett olajon a csirkecombokat erőteljesen megpiritjuk.Megsózzuk,megborsozzuk,majd
kivesszük és melegen tartjuk.
2)a visszamaradt zsiradékban a vöröshagymát üvegesre pároljuk.Hozzáadjuk a fokhagymát,a paprikát és az ujhagymát.maj degyütt tovább sütjük.Beleszorjuk a rizst,kissé megpiritjuk,és a sáfránnyal füszerezzük.A levessel felöntjük és felforraljuk.
3)a combokat a rizsre fektetjük,és fedő alatt,közepes hőfokon kb.25 percig főzzük.Belekeverjük a borsót,és további kb.10 perc alatt készre főzzük.A csirkecombokat kivesszük.A sáfrányos rizst sóval-borssal-citromlével ízesitjük,majd1-1 combbal tányérokra szedjük.Petrezselyemzölddel és citromkarikákkal díszitjük.
* 1 kis csirke
* 25 dkg sertésoldalas
* 20 dkg cserkészkolbász
* 1 kis fej vöröshagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* 3 paradicsom
* 2 zöldpaprika
* 25 dkg rák
* féltucat kagyló
* 1 doboz konzerv articsókaszív
* 1 dl kilejtett zöldborsó
* 3 dl rizs
* 3 evõkanál olaj
* só
* törött feketebors
* 1 csapott evõkanál pirospaprika
* sáfrány
A csirkét vágjuk kis darabokra, kockákra a sertéshúst, és az olajon nagy1ángon pirítsuk meg.
Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát meg a fokhagymát, a cikkekre vágott paradicsomot, a csíkokra szeletelt zöldpaprikát és tovább süssük tovább.
Mikor félig megpuhult megsózzuk, a tüzrõl levesszük, közékeverjük a pirospaprikát a rizst, és 6 dl forró vizet.
Keverjük bele a zöldborsót, a karikákra vágott kolbászt, a sáfránnyal fûszerezzük és fedõ alatt kis lángon pároljuk.
Mikor majdnem kész, beletesszük a rákot a kagylót és ha valamennyi belevaló megpuhult, a leszürt konzerv articsókát. Ezzel már csak átmelegitjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!