Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek? Tegnap szült a...

Mit főzzek? Tegnap szült a húgom, és valami főtt ételt vinnék be neki a kórházba, csak nincs ötletem, hogy mit. Olyan kellene, ami jó hidegen is.

Figyelt kérdés
Gondoltam rá, hogy esetleg sütök fasírtot, meg büszkeszószt csinálok hozzá. Csak nem tudom, hogy a büszke nem-e hasfájást okoz majd a babánál, ha megérkezik a tejcsi.
2009. jún. 18. 11:34
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%
Leves a legjobb ötlet. Mivel sok folyadék kell ilyenkor. Azonkívűl nem tudom, hogy vágtak e gátat neki, mert ha igen akkor még inkább a lazítos kaják jöhetnek számba. Semmi hafogó és puffasztó ne legyen benne.
2009. jún. 18. 11:56
 2/12 anonim ***** válasza:

Mi az a büszke?

A fasirtot mindenesetre ovatosan füszerezd.

2009. jún. 18. 11:57
 3/12 A kérdező kommentje:

Akkor valamilyen gyümölcsleves jó lehet?

Büszke=egres

2009. jún. 18. 11:58
 4/12 anonim ***** válasza:
Ha szereti, akkor pl. valami hideg gyümölcslevest javaslok. Az kimondottan jó hidegen, pláne ebben a melegben. Frissítő, finom, folyadék. Én úgy tapasztaltam, hogy szülés után hetekig semmi étvágyam nem volt, leginkább leveseket ettem. A gyümölcsleves ráadásul gazdag rostban, tehát lazítja a székletet, ami szülés után igencsak jól jön. Most úgyis szezonja van a meggynek, az nagyon jó választás, vagy van pl. a hideg görög citromleves, ami ebben a hőségben nagyon jó választás.
2009. jún. 18. 12:05
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Főzd meg azt a pöszmétét nyugodtan levesnek!

Legjobb lenne megkérdezni, én nagyon éhes voltam. Nem adtak enni ott.

Én húslevest vinnék, nem hűl az ki olyan hamar.

2009. jún. 18. 12:17
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
én nagyonis éhes voltam és a levesnek nem tudtam örülni, mert az a kórházi kosztban is volt valamilyen, viszont a sültcsirkecombra, meg a rántott húsra paradicsomsalival, zsemlével rávetettem magam, és nagyon vágytam valami jó krémes sütire is!!!!!
2009. jún. 18. 12:23
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Vigyél valami finom hidegszendvicset:)Én ennél jobbat nemis kívánhattam volna mikor szültem,és megjelent előttem a férjem másnap egy nagy táska sonkás szendviccsel :D

De vigyázz,ne legyen túl nehéz. Zsemle,bele vékonyan vaj,sonka,esetleg pici sajt,és tegyél rá neki valami majonéz félét,szerintem jól fog neki esni :) Üditőnek,pedig vigyél narancslevet,jó hidegen :)

Gratulálok neki a babóhoz:)

2009. jún. 18. 13:03
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Én meg gyümölcsre és sütire vágytam (gesztenyepüre esett a legjobban). A legjobb lesz, ha tényleg őt kérdezed meg, hogy mit kívánna.
2009. jún. 18. 13:40
 9/12 A kérdező kommentje:
Hű, köszi a sok ötletet. Csinálok gyümölcslevest, meg marad a büszkeszósz fasírttal. A húsleves is jó ötlet lenne, csak az a baj, hogy busszal kell bemennem a szomszéd városban lévő kórházba, és addigra tutira kihűlne. Holnapra meg majd megkérdezem, hogy mit kér... :D
2009. jún. 18. 13:59
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
ezenkívül vihetnél neki egy kis madártejet:)
2009. jún. 18. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!