Tudnátok mondani 1 tojásos sütiket?
kakaós lepény.
25 deka liszt, 25 deka cukor, 2,5 deci tej, 10 deka vaj/margarin, 1 tojás , egy sütőpor, 4 deka keserű kakaó.
a tojást a vajat a cukrot jól kikevered, hozzáadod egymás után apránként a sütőporos lisztet, tejet, majd a kakaót.
sütőpapíros közepes tepsibe öntöd, tűpróbáig sütöd.
lehet bele tenni mazsolát, sütésálló lekvárt is.
vagy félbevágva lekvárral megkenve, porcukrozva is nagyon finom.
a legegyszerűbb süti.
a pite tésztába is egy tojás kell, illetve csak a sárgája, a fehérjét a tetejére kenem.
30 deka liszt,20 deka vaj/margarin, 10 deka porcukor, egy csipet só, reszelt citromhéj, kevés tejföl.
a zsiradékot apróra vágva elmorzsolom a liszttel, utána
teszem bele a sót, a cukrot a tojás sárgáját és egy-két kanál tejföllel jól kidolgozom.
ketté veszem és pihentetem fél órát.
kinyújtom az egyik lapot, és a nyújtófával belevarázsolom a süt.papíros tepsibe. megszórkálom villával, megszórom egy kis prézlivel, és megtöltöm, amivel éppen szeretném. párolt , mazsolás , fahéjas almával, meggyel, vagy éppen vaniliás, citromos túróval.
kinyújtom a másik lapot is, amit a tetejére teszek.
a tojás fehérjét egy kanál porcukorral villéval habosra verek a egy pohárban, és ecsettel rákenem a tésztára. most szúrkálom meg ezt is villával sűrűn, és mehet a forró sütőbe.
kb 40 perc múlva már jön a finom illata,ha szép aranysárga, akkor kész.
ez a tészta linzeralapnak is jó, bár akkor teszek bele fél csomag sütőport is.
formákra szaggatom, világosra sütöm. utána lekvárral összeragasztom, vagy olv. csokival diszítem.
szerintem nagyon finom és tényleg csak 5 perc :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!