Kanalazható édességet tudtok?
Pöttyös guru:D
Guru rajongóknak tökéletes.
4 adag
túrós réteg:
50 dkg sovány túró
1 citrom reszelt héja
4-6 ek cukor (ízlés szerint)
karamellás réteg:
1,5 dl tejszín
10 dkg cukor
csokis réteg
8 dkg tejcsoki
8 dkg tejszín
4 dkg törökmogyoró
A túrót kikeverjük a citrom finomra reszelt héjával és a cukorral. Kelyhekbe vagy poharakba kanalazzuk/ töltjük habzsák (kivágott sarkú műanyagzacskó) segítségével.
A cukorból nagyobb lángon, néha rázogatva az edényt világos karamellt készítünk egy kis csipet sóval, majd felöntjük a tejszínnel, és folyamatos kavargatás mellett addig melegítjük, amíg a karamell felolvad. (kitartás, lassan, de menni fog). Ha már kihűlt, a túrókrém tetejére kanalazzuk.
A törökmogyorót kis láng felett megpirítjuk száraz serpenyőben, amíg illatozni kezd, majd ha langyos, ledörzsöljük a héját a teljesség igénye nélkül, és késsel durvára vágjuk. Az apróra tördelt csokit összemelegítjük a tejszínnel, és ha megolvadt (30°C fok körül már megvan, ne melegítsük tovább!), belekeverjük a mogyorót. Ha langyos, a túrós desszertek tetejére kanalazzuk egyenletesen szétosztva.
Fogyasztás előtt célszerű 1-2 órát pihentetni a hűtőben, hogy megdermedjen a tetején a csoki.
Puncskehely.bármilyen piskótatésztát darabokra törve megöntözünk egy kis rummal/aromával, összekeverjük romba áztatott mazsolával, mehet bele más aszalt vagy kandírozott gyümidaram is, egy kis durvára vágott dió is.
hígabb puncspudingot főzünk, a poharak aljára teszünk egy kicsit , majd rá a piskóta és megint puding.
csokis vagy színes tortadartával díszitjük, tálaláskor tejszínhabsprét nyomunk rá.
a másik változata a rokokó kehely:) azt egy legalább három négy decis hosszú talpasba szoktuk készíteni. az alap agyanaz, (rumos piskótadarabok) de csokispudinggal készül, és rétegezve, amíg a pohár tart. nagyon finom bele a megybefőtt. a tetejére természetesen a nagy korona hab.
ezt hosszab desszerkanállal kell szervírozni.
Proteines Madártej
Hozzávalók:
-2 adagolókanál vaníliás fehérje( Whey Fusion vaníliás)
-3 tojásfehérje
-ízlés szerint édesítő és őrölt fahéj díszítésnek
Elkészítés:
A tojásfehérjéket édesítővel kemény habbá verem majd vizes kanállal galuskákat szaggatok belőle. Közepes lángon, vízben főzöm ki őket majd tányérba teszem és hagyom kihűlni. A vaníliás fehérjét viszonylag sűrű, krémes állagúra keverem és a galuskákra öntöm. Türelmesebbek hűtőbe tehetik, tálalás előtt érdemes egy kis őrölt fahéjat szórni a tetejére az inzulin rezisztencia csökkentése érdekében
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!