Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kanalazható édességet tudtok?

Kanalazható édességet tudtok?

Figyelt kérdés
Olyasmiket, mint a somlói

2012. ápr. 7. 19:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Pöttyös guru:D

Guru rajongóknak tökéletes.


4 adag

túrós réteg:

50 dkg sovány túró

1 citrom reszelt héja

4-6 ek cukor (ízlés szerint)

karamellás réteg:

1,5 dl tejszín

10 dkg cukor

csokis réteg

8 dkg tejcsoki

8 dkg tejszín

4 dkg törökmogyoró


A túrót kikeverjük a citrom finomra reszelt héjával és a cukorral. Kelyhekbe vagy poharakba kanalazzuk/ töltjük habzsák (kivágott sarkú műanyagzacskó) segítségével.


A cukorból nagyobb lángon, néha rázogatva az edényt világos karamellt készítünk egy kis csipet sóval, majd felöntjük a tejszínnel, és folyamatos kavargatás mellett addig melegítjük, amíg a karamell felolvad. (kitartás, lassan, de menni fog). Ha már kihűlt, a túrókrém tetejére kanalazzuk.


A törökmogyorót kis láng felett megpirítjuk száraz serpenyőben, amíg illatozni kezd, majd ha langyos, ledörzsöljük a héját a teljesség igénye nélkül, és késsel durvára vágjuk. Az apróra tördelt csokit összemelegítjük a tejszínnel, és ha megolvadt (30°C fok körül már megvan, ne melegítsük tovább!), belekeverjük a mogyorót. Ha langyos, a túrós desszertek tetejére kanalazzuk egyenletesen szétosztva.


Fogyasztás előtt célszerű 1-2 órát pihentetni a hűtőben, hogy megdermedjen a tetején a csoki.

2012. ápr. 7. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
puding, fagyi, rizskoch csokiöntettel, fondant, tiramisu, somlót, tejberizs, tejbegríz, madártej, feketeerdő desszert, túrógombóc vaniliás tejfölös szósszal, mákosguba, diósguba, piskóta csokiöntettel, máglyarakás, császármorzsa lekvárral, képviselőfánk, joghurttorta, prósza, gőzgombóc,
2012. ápr. 7. 23:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:

Puncskehely.bármilyen piskótatésztát darabokra törve megöntözünk egy kis rummal/aromával, összekeverjük romba áztatott mazsolával, mehet bele más aszalt vagy kandírozott gyümidaram is, egy kis durvára vágott dió is.

hígabb puncspudingot főzünk, a poharak aljára teszünk egy kicsit , majd rá a piskóta és megint puding.

csokis vagy színes tortadartával díszitjük, tálaláskor tejszínhabsprét nyomunk rá.

2012. ápr. 8. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:

a másik változata a rokokó kehely:) azt egy legalább három négy decis hosszú talpasba szoktuk készíteni. az alap agyanaz, (rumos piskótadarabok) de csokispudinggal készül, és rétegezve, amíg a pohár tart. nagyon finom bele a megybefőtt. a tetejére természetesen a nagy korona hab.

ezt hosszab desszerkanállal kell szervírozni.

2012. ápr. 8. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
ja, még annyit, ha ezeket a kelyheket elkészitené valaki, egy plusz tipp. a pudingba lehet keverni pár spricni(kanál) tejszínt, amitől krémesebb , lágyabb lesz.
2012. ápr. 8. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:
Madártej
2012. ápr. 10. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim válasza:

Proteines Madártej


Hozzávalók:

-2 adagolókanál vaníliás fehérje( Whey Fusion vaníliás)

[link]

-3 tojásfehérje

-ízlés szerint édesítő és őrölt fahéj díszítésnek


Elkészítés:

A tojásfehérjéket édesítővel kemény habbá verem majd vizes kanállal galuskákat szaggatok belőle. Közepes lángon, vízben főzöm ki őket majd tányérba teszem és hagyom kihűlni. A vaníliás fehérjét viszonylag sűrű, krémes állagúra keverem és a galuskákra öntöm. Türelmesebbek hűtőbe tehetik, tálalás előtt érdemes egy kis őrölt fahéjat szórni a tetejére az inzulin rezisztencia csökkentése érdekében

2012. máj. 13. 06:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!