Tejszínes csokikrém? Hogyan készül?
Úgy rémlik, h a csokit fel kell olvasztani, és tejszínnel összefőzni.
De miből mennyit? Gőz fölött? És hogy lesz belőle krém? ÉS milyen legyen a tejszín? Főző? Hab? Növényi?
Kb 1 deciliter tejszint (habtejszin) felmelegítek, 1 tábla összetördelt étcsokit beleteszek és addig kavarom, míg felolvad, hűtőbe teszem, pár óra múlva habverővel krémesre felverem.
Jó keményre felvert édes tejszinhab is mehet hozzá ezután, ízlés szerint, így lágyabb csokiíze lesz.
én most csináltam ezt először,és isteni lett:
2cs. bármilyen pudingport 8dl tejjel,2-3 ek kakaóval és 1-2 ek cukorral /hogy ne legyen túl édes/ összefőzni, 2dl Hulala tejszínt habfixálóval keményre verni és összekeverni a kihűlt kakaós/csokipudinggal. Nagyon jó állagú és finom krém lett,tortába raktam és szuperjó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!