Mi a kedvenc, viszonlag gyorsan elkeszitheto eteletek? Szeretnek ma vmi olyat fozni, amit meg sosem probaltam es elkene par otlet!










Sajtos, pirospaprkás hús
Bármilyen hús (karaj, comb, csirkemell, pulykamell, tarja) jó hozzá. Felszeleteled, kiveregeted, sózod, borsozod, lisztbe forgatod majd kevés olajon megsütöd mindkét oldalát. Jénait kivajazol, és a szeleteket szépen egymás mellé leteszed, megszórod bőven reszelt sajttal őket, pirospaprikát hintesz a tetejére, majd főzöl 1 tyúkhúsleves kockából és kb.3 dl vízből levest és aláöntöd, majd mehet is a sütőbe. Addig kell sütni, amíg a sajt szépen szét nem folyik rajta és megpuhul a husi. Sült krumplival szoktam tálalni mert a hús alatt lesz egy kis szaft (a sajt meg a leves sűrűre összefő) és lehet tunkolni bele a krumplit.
Ma is ez lesz a vacsi.





Nálunk ez jött be: A csirkemellet felszeleteled,befüszerezed,lisztbe,majd tojásba,végül reszelt sajtba beleforgatod,kivajazott jénaiba teszed. Vajon kis lisztet megfuttatsz,majd tejszinnel felöntöd,ezt is füszerezed,és ráöntöd a húsra. Fólia alatt sütöd,mikor majdnem kész,leveszed,hogy megpiruljon a teteje. Rizzsel tálalod,de krumplipürével,vagy sült krumplival is jó.
A másik: Szintén felszeleteled a csirkemellet,befüszerezed izlés szerint,és vajon hirtelen kisütöd,majd jénaiba teszed. Erre szeletelt konzervbarackot teszel. A megmaradt vajon lisztet megfuttatod,felöntöd a barack levével,tejfölt és reszelt sajtot adsz még hozzá,és ráöntöd a husira. Szintén fólia alatt sütöd,csak a végén veszed le.
Na még egy! =)
Hagymát megdinszteled,hozzáadod a felcsikozott csirkemellet,gombát,és savanyú ubit. Füszerezed izlés szerint,mikor jó a husi is,felöntöd tejföllel,adsz hozzá ketchupot is,de nem kell sok. Összerottyantod,és kész!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!