Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan tudok egészbensült...

Hogyan tudok egészbensült csirkét ropogósra, de ugyanakkor nem szárazra sütni?

Figyelt kérdés

Kezdő szakécs vagyok, elektromos sütővel.

A válaszokat előre is köszönöm :)

+ ha töltöm, akkor hogyan, és mivel? Ilyenkor mennyiben külömbözik a sütési folyamat?



2012. ápr. 4. 15:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
én sóbasült csirkét szoktam csinálni az megfelel a kritériumodnak:) tepsi aljára öntök 1 kiló sót picit rakok a csirkére is és betolom a sütőbe másfél órára kb! fokot nem tudok írni az nincs a sütömőn xd de úgy szoktam gázos sütőn hogy elején kis lángon sütöm utána közepes végén nagy láng:) én nagyon szeretem ezt a receptet annyira jó ropogós bőre lesz és sós íze, kedvenc kajám:) mellé mindig krumplisalátát csinálok:)
2012. ápr. 4. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
73%

ha gondolod, priviben leírom Neked szívesen, hogy én hogy készítem a töltöttcsirkét.azért priviben, mert szeretném részletesen, érthetően leírni, és a hosszú szöveg lehet, hogy zavarja a többieket:)

elöljáróban annyit, hogy én mindig kettévágom a lábasjószágot, és úgy töltöm meg gombás töltelékkel.így garantáltan átsül, és kellően ropogós is lesz.

2012. ápr. 4. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
KEdves második válaszoló: Légy szives ide ird be a receptedet, mert engem is érdekel, meg valószinüleg még másokat is. Köszi!
2012. ápr. 4. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
73%

Szívesen, teszem itt is:)

kb másfél kilós fiatal csirkét a gerince mellett kettévágok. a zsírzóját kivágom, kidobom de a hájat leszedem és majd melléteszem a tepsibe.

a hasa felől finoman fellazítom a bőrt a gerincig , a combok fölött és köröttük is. a gerinc mellett fixen marad. besózom kívül belül, egy kicsit be is majorannázom.

ehhez a két fél csirkéhez 4-5 zsömlét felkockázok, de már inkább 20-25 deka kenyérbelet, mert a mai zsömlék ehhez pocsékak...szóval ezt leöntöm kevés tejjel, csak annyival, hogy el tudjam kézzel morzsálni, ne legyen lutykos.

egy közepes fej hagymát finomra vágok, zsíron megdinsztelek és ráteszek 25-30 deka szeletelt gombát.

kis sóval fedő alatt párolom.

az áztatott kenyérhez adok egy tojást, borsozom , finoman sózom, és teszek bele egy csokor vágott petrezselymet.

ezt a masszát a zsírjára sült gombára öntöm és addig keverem, míg összeáll, az serpenyő falától elválik.

villával szétterítem és hagyom hűlni egy kicsit.

forrón nem lehet vele dolgozni.Extra finom a töltelék, ha egy kis (elég 10 dekányi) húsos füstölt szalonnával kezdjük a tölteléket, még a hagyma előtt kisütve, csak ekkor a sóval valóban óvatosan bánni.

ha hűlt egy kicsit akkor elfelezem, és megkezdem a csirke bőre alá tölteni. szép egyenletesen mindig egy keveset és a tenyeremmel a tolom arrébb kívülről, hogy mindenhova jusson belőle. a combnál is körbetöltöm. amikor a has felőli részhez érek, letűzöm 1-2 hústűvel. (esetleg fogvájó is jó ) megint eligazgatom a tenyeremmel, hogy szép egyenletes legyen.

ha mindkettő kész olvasztott zsírt teszek egy nagyobb tepsibe, elhelyezem a két fél madarat és a bőrüket is jól átkenem zsírral.a saját zsírjukat is melléteszem.

nem kell sok zsír alájuk, nem kell, hogy tocsogjanak benne.

előmelegített sütőbe teszem és megkezdem kb 180 fokon a sütést.

kb 25 perc múlva megnézem, akkorra általában megfeszül a bőrük, na ilyenkor hústűvel pár helyen megszúrkálom, hogy a gőz ki tudjon jönni, ne repedjen meg .

ekkor egy lapátkanállal alá is nyúluk, egy kicsit megmozgatom őket. a zsírból pár kanállal a bőrre locsolok és megint visszatolom a tepsit. aztán úgy megint 20 perc múlva meglesem, meglocsolom zsírral és így tovább, míg aranybarna ropogós nem lesz. ezt lehet látni, de úgy kb 1 óra 20 perc alatt kész.

kiemelem a zsírból őket és legalább 10 percig pihentetem.

utána kiveszem a hústűket és szépen feldarabolom.

megjegyzem, hogy minden sült csirke csak frissen ropogós,

hidegen már nem, bár a hidegsült is nagyon finom, főleg a töltöttcsirke.

remélem, akit érdekelt végig is olvasta XD.

üdv.

2012. ápr. 4. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
A harmadik vagyok, nagyon szépen köszönöm, tényleg jonak hallatszik, ki fogom próbálni!
2012. ápr. 4. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
73%

Nagyon szívesen, biztos vagyok benne, hogy ízleni fog.

Sok sikert és jó étvágyat:)

2012. ápr. 5. 05:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!