Mit főzzek a páromnak?
ha szeretitek a gombát, készíts Bakonyi sertésszeletet. a húst vágd szép szeletekre, sózd be, mártsd lisztbe és kevés forró zsírban süsd mindkét oldalát 4-4 percig. ha mind megvan, szedd át egy zsírozott tepsibe, a lisuztes pecsenyezsírt egy deci vízzel forrald be és öntsd a húsokra. fólia latt még kb 45 percig süsed. omlús, puha finom lesz a husi.
közben süss 2-3 szelet húsos szalonnát csíkokra vágva kevés zsírral egy serpenyőben.tegyél rá egy közepes fej hagymát nagyon finomra vágva, és párold fedő alatt, ha kell egy pici vízzel. tedd rá a felszeletelt gombát, óvatosan sózd a szalonna miatt és párold puhára.
ha a gomba puha, szórj rá 2-3 fakanál lisztet és keverd jóé át. egy csipet, de nagyon pici pirospaprikát is tegyél rá, éppen csak rózsaszín legyen. hidegvízzel kezdd elkeverni, míg a liszt fel nem oldódik. ezután is forrjon egy kicsit, majd tejföllel vagy főzőtejszínnel dúsítsd.
a tejfölt csomómentesre kell keverni, úgy, hogy a meleg szaftból vegyél ki és azzal keverd el, így biztosan nem kapja össze.
nokledlivel tálald. biztosan ízlene a férjuradnak a külhoni kaják után:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!