Sütemény Krém készítés tejszínböl, vajból, hogyan?
Az érdekelne hogy hogy lehet ezekböl + cukorbol süteménybe való krémet készíteni, ami nem hab jelelegű hanem keményebb fajta (olyasmi mint ami a tortákban van)
itt találtam egy leirást (ami alapján megvettem a hozzávalókat)
de nem vagyok biztos az arányokban (illetve ott nem is írja hogy mennyi tejszín kell
+a 35dkg cukrot sokallom a 10-20dkg vajhoz
jelenleg van itthon 10dkg vaj, 2dl tejszín (30%)
+amit tennék bele: puncs aroma
Két egyszerű krémet szoktam csinálni. Az egyik a ganache, ami fél liter tejszínből és 60 dkg csokoládéból van.
Itt a tejszínt felforralod, majd a csoikra öntöd és addig kevered amgí össze nem olvad a kettő. Ekkor egy éjszaka alatt lehűtöd, majd másnap habverővel habosra lehet keverni.
A másik pedig a sima főzött krém. Ez 1 liter tej, 10 dkg liszt, 15 dkg cukor, 4 egész tojás,vanília aroma vagy rúdól a mag, ezt felfőzöm sűrűre, majd a 20 dkg nem sózott vajat habosra keverem és a már kihűlt krémhez adom. Lehetőleg apránként, hogy jól elkeverdjen.
Idöközben megcsináltam a 10dkg vajat a 2dl tejszinnel (+5dkg cukor)
de másnap mikor géppel kevertem krém nem lett belöle hanem csak egy sürü massza, ráadásul már akkor úgy tünt hogy avasodik a vaj (pedig csak egy éjszakát állt ahogy elö volt irva)
de legközelebb kipróbálom a leirtak egyikét, köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!