Fondant készítés?
Másodjára készítek fondant-ot. Maga a fondant tökéletesen sikerül, nagyon jól lehet vele dolgozni, de a tortám mindig ferde, ezért nem sikerül szépen ráraknom.
Mit tehetnék az ügyben, hogy szebb legyen a tortám felülete(oldala, teteje egyaránt)? Mivel vonjam be, hogy hozzátapadjon rendesen a fondant?(tejszínes citromtorta, így nem gondolom, hogy a lekvár passzolna hozzá)
Köszönöm előre is a válaszokat!
Kívül is bevonhatod ugyanazzal a tejszínes krémmel.
Dolgozz habkártyával, ezzel el tudod szépen simítani az oldalát a tortának.
A tetejét pedig tortasimító lapáttal tudod szinte egyenesre "leborotválni", sík egyenes lesz. De ha nincs tortasimító lapátod, akkor elég egy kés is. Azzal szépen el tudod dolgozni egyenesre.
Csak akkor lesz szép a bevonó a tortán ha sima felületre rakod.
Én ezt szoktam csinálni és tökéletesen lehet használni! Ja, és legyen otthon min. 1,5 kg porcukor, mert nagyon sokat felvesz, időközben nekem is a boltba kellett rohannom érte:)
Sajnos ilyen simító lapjaim meg ilyenek nincsenek itthon, de valahogy majd elboldogulok nélkülük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!