Tudnátok egy jó csirkemájpástétom v. marha pástétom receptet írni?
csirkét tudok. veszel fél kiló csirkemájat,amit dinsztelt hagymán megsütsz. közben főzöl 2-3 keménytojást.
ha a más már nem véres, akkor jó, egy kicsit hűtöd, majd ledarálod. utána tolod a keménytojásokat is. a zsíradékot is hozzáadod, amiben a más sült. mustárral, borssal, kis majorannával, esetleg egy hangyányi pirrospaprikával is fűszerezed. só ízlés szerint.
tejföllel lazítod krémes állagúra.
isteni finom, hűtőben több napig eláll.
marhamájból egyszer csináltam, nagyon keserű volt. esetleg még disznómáj, ami jó.
igen, de pirítóssal még finomabb.
remélem ízleni fog, nem bánod meg, ha kipróbálod.
üdv.
még annyit, hogy maradék sülthúsokból is szoktam húspástétomot készíteni, akkor dinsztelek hozzá egy kis hagymát, mert az nagyon jó ízt ad. ez szárazabb, mint a máj, így egy kis zsírral, vagy vajjal is lehet krémesíteni, meg persze egy kis tejföllel.fűszerezni ugyanúgy, ízlés szerint.
hidegkajának ez is sokszor jól jön.
szia:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!