Milyen apró sütit ismertek, ami eláll sokáig és nem kell bele tojás?
Hókifli
25 dkg margarin, 65 dkg liszt, 35 dkg dió, 20 dkg porcukor.
Mindent összegyúrsz hűtőben 1 órát pihenteted.
Kis rudakat sodrasz amikből kifli vagy patkó formát csinálsz
8-10 percig sütöd
porcukorral megszórod
dobozban sokáig eláll.
Isler
25 dkg margarin, 50 dkg liszt, 14 dkg porcukor, 5 dkg dió, 5 ek tej
Mindent összegyúrsz hűtőben 1 órát pihenteted.
3 mm vastagra nyújtod pohárral kiszaggatod
10 p. sütöd
Lekvárral 2 db-t összeragasztasz
olvasztott csokiba mártod
1 napig mindenképp hagyd puhulni dobozban de ez után is sokáig eláll.
Hókifli (töltött változat)
50 dkg finomliszt, 20 dkg zsír, csipet só, 1 csomag szárított élesztő, 2 dl tejföl, 3 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor. Elkevered a lisztet az élesztővel, a sóval, cukorral, majd a zsírral és a tejföllel összegyúrod (ha szükséges, még egy kis tejföllel vagy pici tejjel lazíthatod a tésztát). Folpackba csomagolod, fél órát hűtőben pihenteted, majd vékonyra nyújtod, pohárral köröket szaggatsz, megtöltöd és feltekered, kifli formára hajtod. 180 fokos előmelegített sütőben világosra sütöd. Forrón vaníliás (vagy fahéjas) porcukorba forgatod.
A töltelék lehet kemény (sütésálló) lekvár, egy kis tejjel / vízzel és cukorral felfőzött darált dió vagy mák, pici rummal kikevert gesztenyemassza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!