Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki, hogy rántja be a megy szószt?

Ki, hogy rántja be a megy szószt?

Figyelt kérdés
Mindig olajjal rántom és hát úgy látszik benne az olaj.Mit rontok el?
2009. jún. 14. 18:07
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Habarni kéne, vagy csak lisztszórással sűríteni. Olaj nem való bele.
2009. jún. 14. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Tejjel vagy tejföllel habarom be,rántani nem szabad.
2009. jún. 14. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Rántani nem kell, csak habarni.Főzőtejszínbe 1 ek vaniiás pudingpor és kész!
2009. jún. 14. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Kicsi tej, és egy ek vaníliás pudingpor. Szerintem sincs keresnivalója olajos rántásnak a meggyszószban. Én már láttam ilyen, kóstoltam is, hát elég gusztustalan volt számomra.
2009. jún. 14. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
80%
Én úgy, hogy három tojásnak a sárgáját elkavarom annyi liszttel, amennyit felvesz, majd szűrőn keresztül belekavargatom. Majd a tojások fehérjéjét habbá verem fel, és a már behabart meggyszószt takarékra veszem és belekavarom a tojáshabot. Még egyet rottyantok rajta és kész is van.
2009. jún. 14. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
61%
Sehogy nem kell berántani. A friss és a befőtt meggyet is elég elkeverni annyi meggyes joghurttal amennyiből szép, krémes lesz.
2009. jún. 14. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Én 3féleképp szoktam habarni:

- lisztet elkeverem egy kis vízzel, belehabarom, majd megrottyantom

- 1 tasak vaníliás pudingport elkeverek egy kevés vízzel és ezt is belehabarom a szószba, levéve az edényt a tűzről és megrottantom ezt is

- vagy grízzel sűrítem a szószt

Igen változatos így és nem unalmas az íze!Az enyéim imádják!

2009. jún. 14. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!


Én így készítem, mert a lányom tejallergiás, így se tejet, se tejszínt nem használhatok. De így is nagyon finom.

Felteszem főni a gyümölcsöt vízben, és míg fő, addig a cukrot, tojást és lisztet jó habosra kikeverem.

Ha ez megvan, akkor hozzáöntöm az alapléhez, és kész is a mártás. Ha a tojásos massza jó habos, akkor a mártás tetején nem bőr lesz, ha kihül, hanem egy réteg kemény "hab". Én ezt szeretem a legjobban. :)

Attól függően, hogy milyen gyümölcsből főzöm, teszek bele citromot vagy citromlevet, illetve

- fahéjat

- szegfűszeget

- van. cukrot

- gyömbért

Vigyázni kell, hogy a fűszerek és a gyümölcs/gyümölcsök harmonizáljanak egymással.


Üdv!


Ui: itt olvastam valahol, hogy liszt helyet van.pudingport használnak. Úgy sem lehet rossz, bár még nem próbáltam.

2009. jún. 15. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
2009. jún. 15. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!