Ki, hogy rántja be a megy szószt?
Én 3féleképp szoktam habarni:
- lisztet elkeverem egy kis vízzel, belehabarom, majd megrottyantom
- 1 tasak vaníliás pudingport elkeverek egy kevés vízzel és ezt is belehabarom a szószba, levéve az edényt a tűzről és megrottantom ezt is
- vagy grízzel sűrítem a szószt
Igen változatos így és nem unalmas az íze!Az enyéim imádják!
Szia!
Én így készítem, mert a lányom tejallergiás, így se tejet, se tejszínt nem használhatok. De így is nagyon finom.
Felteszem főni a gyümölcsöt vízben, és míg fő, addig a cukrot, tojást és lisztet jó habosra kikeverem.
Ha ez megvan, akkor hozzáöntöm az alapléhez, és kész is a mártás. Ha a tojásos massza jó habos, akkor a mártás tetején nem bőr lesz, ha kihül, hanem egy réteg kemény "hab". Én ezt szeretem a legjobban. :)
Attól függően, hogy milyen gyümölcsből főzöm, teszek bele citromot vagy citromlevet, illetve
- fahéjat
- szegfűszeget
- van. cukrot
- gyömbért
Vigyázni kell, hogy a fűszerek és a gyümölcs/gyümölcsök harmonizáljanak egymással.
Üdv!
Ui: itt olvastam valahol, hogy liszt helyet van.pudingport használnak. Úgy sem lehet rossz, bár még nem próbáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!