Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok nekem sertés húsból...

Írnátok nekem sertés húsból készült recepteket?

Figyelt kérdés

Van itthon fél kiló sertés combom.Szeretnék valami nem hétköznapit főzni belőle (rántott hús, pöri...stb).

Köszönöm.



2012. márc. 23. 16:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
2012. márc. 23. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Csinálj pörkölt alapot, párold benne puhára a húst, mikor kész, akkor tegyél bele 2 pohár tejfölt.

Én ilyet szoktam csinálni. Van hogy nem paprikás alapot csinálok neki, csak simán hagymát pirítok és utána megpuhítom a húst, akkor tejfölt és mustárt is teszek bele.

Tésztát főzök minkét fajtához.

Jó étvágyat!

2012. márc. 23. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

[link]


mi ezt szoktuk sertéscombból, egyik kedvenc kajánk:)

2012. márc. 23. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
csinálhatsz majorannás húst. Megpirítod a hagymát, beleteszed a felkockázott húst, fehéredésig pirítod,felengeded egy kis vízzel, beízesíted. Mielőtt majdnem elkészül, bőven tegyél bele majorannát. Vagy készíthetsz hamis vadast is. Pörköltnek elkészíted a húst, de teszel bele egy kis mustárt, és citrom héjat. A végén behabarod tejföllel.
2012. márc. 23. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

teljesen hétköznapi, de nagyon finom a brassói. sokan sokféleképpen csinálják, ízlés dolga.

én kockára vágom a húst, zsírban puha-pirosra sütöm, borsozom, picit majorannázom. a hússal egyidőben egy másik serpenyőben, kockára vágott, leszárított krumplit

sütök, kérges pirosra.

ha mindkettő kész, a felesleges zsírt fedő segítségével leöntöm, összeborítom őket, és frissen préselt fokhagymával összekeverem, hogy akkor melegében illatozzon:)

azonnal tálalom. én így szoktam készíteni, jó szívvel ajánlom.

2012. márc. 23. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Bakonyi gombás sertésszelet, nokedlivel.
2012. márc. 23. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm!Nagyon jó ötleteket adtatok!! :) Van miből válogatni... :)

5-ös válaszolónak.Én imádom a brassóit, így csak ebben a hónapban 4szer ettem, illetve ettünk.Drága páromat már nem akarom ezzel terhelni, mert biztos tele van a púpja vele!!! :D

Egyébként én fél kiló húshoz minimum 2 fej foghagymát rakok, fehéredésig pirítom a húst a hagymán, és utána felöntöm annyi vízzel ami ellepi.Én is sózom, borsozom és majorannát is rakok bele ha olyanom van, ja meg nálunk az a szlogen, hogy mindenbe kell pirospaprika, így ebből se maradhat ki 1 kávéskanálnyi csak a színe miatt.Amikor megfőtt a hús, akkor pedig kevés lisztel behabarom.Nekem most ez az etalon brassói recept, de a sima zsírjában megpirultat is imádom, de most nagyon beleszerettem ebbe a szaftosba.

Na még egyszer köszi mindenkinek!

2012. márc. 23. 21:08
 8/8 anonim ***** válasza:
2012. márc. 24. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!