Írnátok nekem sertés húsból készült recepteket?
Van itthon fél kiló sertés combom.Szeretnék valami nem hétköznapit főzni belőle (rántott hús, pöri...stb).
Köszönöm.
Csinálj pörkölt alapot, párold benne puhára a húst, mikor kész, akkor tegyél bele 2 pohár tejfölt.
Én ilyet szoktam csinálni. Van hogy nem paprikás alapot csinálok neki, csak simán hagymát pirítok és utána megpuhítom a húst, akkor tejfölt és mustárt is teszek bele.
Tésztát főzök minkét fajtához.
Jó étvágyat!
teljesen hétköznapi, de nagyon finom a brassói. sokan sokféleképpen csinálják, ízlés dolga.
én kockára vágom a húst, zsírban puha-pirosra sütöm, borsozom, picit majorannázom. a hússal egyidőben egy másik serpenyőben, kockára vágott, leszárított krumplit
sütök, kérges pirosra.
ha mindkettő kész, a felesleges zsírt fedő segítségével leöntöm, összeborítom őket, és frissen préselt fokhagymával összekeverem, hogy akkor melegében illatozzon:)
azonnal tálalom. én így szoktam készíteni, jó szívvel ajánlom.
Köszönöm!Nagyon jó ötleteket adtatok!! :) Van miből válogatni... :)
5-ös válaszolónak.Én imádom a brassóit, így csak ebben a hónapban 4szer ettem, illetve ettünk.Drága páromat már nem akarom ezzel terhelni, mert biztos tele van a púpja vele!!! :D
Egyébként én fél kiló húshoz minimum 2 fej foghagymát rakok, fehéredésig pirítom a húst a hagymán, és utána felöntöm annyi vízzel ami ellepi.Én is sózom, borsozom és majorannát is rakok bele ha olyanom van, ja meg nálunk az a szlogen, hogy mindenbe kell pirospaprika, így ebből se maradhat ki 1 kávéskanálnyi csak a színe miatt.Amikor megfőtt a hús, akkor pedig kevés lisztel behabarom.Nekem most ez az etalon brassói recept, de a sima zsírjában megpirultat is imádom, de most nagyon beleszerettem ebbe a szaftosba.
Na még egyszer köszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!