Írnátok sertés darálhúsos recepteket? Tésztás legyen. : csak ne lasange se spagetti
Húsos derelye
:Hozzávalók 8-10 személyre:
5 dkg zsír,
5 dkg vöröshagyma,
40 dkg sertéshús,
1 csomó zöldpetrezselyem,
5 g törött bors,
1 db tojásfehérje.
A gyúrt tésztához:
20 dkg liszt,
3 db tojás,
só.
Kevés zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a ledarált sertéshúst. Sóval, apróra vágott zöldpetrezselyemmel, törött borssal fűszerezzük és lefedve, mindig csak egy kevés vizet aláöntve, puhára pároljuk. Elkészítjük a gyúrt tésztát és vékonyra kinyújtjuk. Négyzet alakú darabkákra vágjuk, majd mindegyik közepébe kis húshalmocskát rakunk és a tészta széleit tojásfehérjével megkenve, háromszögletűre hajtjuk. Húslevesben vagy sós vízben külön kifőzzük.
Jó fél óra alatt megvan. Fincsi. Tejföllel leöntheted.
Töltött pizza (calzone) receptje
* élesztő
* liszt
* olaj
* paprika
* paradicsomlé
* paradicsompüré
* petrezselyemzöld
* rozmaring
* vöröshagyma
* darált hús
* 2 dkg élesztő
* 40 dkg liszt
* 6 ek olaj
* 1 vöröshagyma
* 50 dkg különböző színű paprika
* 15 dkg mozzarella
* 1 ág rozmaring
* 1 ág petrezselyemzöld
* 25 dkg darált hús
* 2 ek paradicsompüré
* 2 dl paradicsomlé
* só
* bors
Az élesztőt 2 dl langyos vízben feloldjuk. Hozzátesszük az 1 tk. sóval elvegyített lisztet és 4 evőkanál olajjal sima tésztává gyúrjuk. Betakarva meleg helyen 30-45 percig hagyjuk kelni. A paprikát és a mozzarellát kocka alakúra aprítsuk. A felkockázott hagymát a megmaradt megforrósított olajon megpároljuk. Hozzátesszük a darált húst és morzsalékosra sütjük. Megsózzuk, majd hozzá adjuk a paprikát, majd 5 percig sütjük. Hozzátesszük a paradicsompürét,kicsit megkapatjuk, majd a paradicsomlével felengedve kb. 5 percig főzzük. Ezután beleforgatjuk a zöld ízesítőket meg a mozzarellát.
Az átgyúrt tésztát liszttel meghintett deszkán 30cm-és kerek lappá nyújtjuk. Az egyik felén elosztjuk a húsos keveréket. A szélén körben kenjük meg vízzel,majd ketté hajtjuk és a széleknél lenyomkodjuk. Liszttel meghintett tepsibe tesszük és kb. 15 percig hagyjuk kelni. A tetejét vízzel megkenegetjük,majd elő fűtött sütőbe toljuk,és 200 fokon kb. 25 percig sütjük.
Húsos batyuk
* fokhagyma
* liszt
* darált hús
* ecet
* tojás
* töltelékhez:
* 20 dkg darált hús
* só
* bors
* majoranna
* gyúrt tésztához:
* fél kg liszt
* 2 tojás
* víz
* só
* mártogatóshoz:
* 1 ek. ecet
* 2 ek. víz
* 1 cikk fokhagyma
* só
* bors
Tésztát gyúrunk, kinyújtjuk és derelyemetszővel kb.. 5 cm átmérőjű köröket vágunk ki. Ezekbe töltjük a fűszeres darált húst. A köralakú tésztát ketté hajtjuk, széleket picit megvizezzük és összetapasztjuk. Félhold alakú töltött batyukat kapunk. Kevés felforrósított olajban egyik oldalukat pirosra sütjük, hozzáadunk 1 dl vizet, és lefedve addig pároljuk, amíg a víz elfő. A dippingbe mártogatva fogyasztjuk.
Nokedlis darálthús recept
Hozzávalók:
50 dkg darált sertés comb(vagy lapocka),1-2 fej v.hagyma,kevés olaj vagy zsír,delikát,p.paprika.
a nokedlihez:5 tojás,kevés só,liszt.
tetejére:kb.15 dkg trappista sajt,1 doboz tejföl.
Elkészítés:
Az apróra vágott v.hagymát kevés zsiradékon megfonnyasztjuk,majd p.paprikával,delikáttal meghintve,a darált húst hozzáadva,vízzel felöntve sűrű pörköltet készítünk.A szokásos módon nokedlit készítünk,amit ha megfőtt leszűrünk,átmosunk hideg vízzel,majd a kész nokedlit a kész d.húsos pörkölttel összekeverjük,és vajjal kikent (vagy olajjal,zsírral kikent)tepsibe simítjuk.Tejföllel leöntjük,elkenjük a tetején,majd reszelt trappista sajttal megszórjuk,és addig sütjük,amíg a sajt a tetején megolvad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!