Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell töltöttpaprikát...

Hogy kell töltöttpaprikát csinálni?

Figyelt kérdés
Segítsetek légyszi, sok receptet elolvastam, de arra vagyok kíváncsi, TI hogyan készítitek?
2009. jún. 13. 12:44
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az én speciális receptem: darált diszóhúshoz hozzáadok kb. egyharmadnyi külön 4 percig vízben főzött, majd lehűtött rízst. Beleteszek egy egész tojást, majd a fúszereket: apróra vágott vöröshagyma, só, bors, pici majoranna, kevés összevágott zellerlevél, ici-pici őrölt kömény, pirospaprika, és mindig egy kevés belereszelt csirkemáj. Ettől halálfinom a töltelék! A paprikákat megtöltöm ezzel a húsos masszával és ami marad, abból lesznek a "kopasz" gombócok. Enyhén sós vízben kb. 40 percig főzöm, majd kiszedem egy tálba a töltött paprikáklat és a kopasz gombócokat. Elkészítem egy másik edényben a rántást, ami se túl híg, se túl sűrű ne legyen. A rántás a sós lébe kerül, majd ebbe jön a sűrített paradicsom. Általában két kis dobozzal szoktam tenni bele. Most kell megalkotni az ízt, ami a cukor és a só harmóniáját jelenti. Mikor finom, vissza lehet helyezni ebbe a lébe a töltelékeket és a kopasz gombócokat. Enyhén sós vízben főtt, cikkekre vágott burgonya illik hozzá. Aki szereti a csipős szószt, a tányérjában tehet bele egy kis csípős paprikát is. Ha így készül, számíthatsz az elismerésre!
2009. jún. 13. 13:10
 2/4 anonim ***** válasza:
Jaj! lemaradt!!! Mikor visszatetted a gombócokat az elklszült paradicsomos, berántott lébe, még össze kell forralni 5-6 percig!
2009. jún. 13. 13:12
 3/4 anonim ***** válasza:
Én már eleve a paradicsomos (3 vagy 4 doboz), rántásos, cukros-sós lébe főzöm bele a paprikákat.
2009. jún. 13. 13:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Én így készítem: [link]

Valami fantasztikus :D

2009. jún. 14. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!