Hogy csináljátok a tejszines csirkemellet? Több verzió is jöhet!
zöldsséges tejszines csirkemell
Hozzávalók:
Csirkemell,
ugyanannyi burgonya,
egy doboz kukorica és gomba,
tejszín,
tejföl,
sültcsirke-fűszersó
Elkészítés:
Kevés olajba teszünk sültcsirke fűszersót és további fűszereket ízlés szerint (só, bors, majoranna, ételízesítő). Beleforgatjuk a kockára/csíkokra vágott csirkemellet. Ráöntjuk a kukoricát és a gombát, majd összekeverjük a tejföllel és a tejszínnel. Letakarjuk, hűtőbe tesszük. Akár egy napig is állhat a hűtőben.
Ha megéheztünk, megpucolunk, kockára vágunk ugyanannyi burgonyát, mint a csirkemell, ezt is beleforgatjuk, tepsibe/jénaiba tesszük és letakarva sütjuk kb.45percig, majd levesszük az alufóliát/jénai tetejét és még 10 percig pirítjuk.
Tanácsok:
Ezt a receptet én találtam ki, jó, mert nagyon hamar elkészül és nem kell hozzá köretet csinálni. Váratlan vendégek érkezésekor is ideális!
Nagyon finom!:)
sajtos tejszines csirkemell
Hozzávalók:
csirkemell,
tejszín,
sajt,
tojás,
liszt,
egy kevés só,
bors ízlés szerint,
tepsi kikenéséhez vaj
Elkészítés:
A húst vékonyam felszeleteljük, megmossuk,a sajtot lereszeljük. A húst rendes panírozás szerint készítjük, de itt nem zsemlemorzsába, hanem a lereszelt sajtba hempergetjük a husikat. Tűzálló tálat vagy tepsit kivajazunk és belerakjuk az így elkészített husikat.Betesszük a sütőbe és addig sütjük amíg a sajt elkezd pirulni a tetején.Ekkor hozzáöntkük a főzőtejszínt és és 10 percig készre sütjük.Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 50 perc
Szió!
Tepsibe rakom,(felcsíkozva) jól befűszerezem(pl:sült csirke fűszerkeverék)
rakok rá egy nagyon pici vizet,olajat,letakarom fóliával, majd betolom a forró sütőbe 30 percre.(víz persze teljesen elfől)
Utána kicsit pirosra sütöm,majd felöntöm tejszínnel,kicsit összekeverem, majd visszatolom 15 percre, hogy jól összeérjenek az ízek.Végül megszórom reszelt sajttal(füstölt és pl.trapista) Visszatolom pár percre és már kész is.Rizzsel tálalom. Uborkasalival és Fejessalival egyszerűen mennyei
Szia!
Én ezt a fajtát szoktam készíteni.
Veszek egy nagy póréhagymát, felvágom, és szétmorzsolom, hogy karikákra essen. Megdinsztelem, sózom, borsozom. Beleteszem a kockára/csíkokra vágott csirkemellet, majd megfőzöm. Amikor már majdnem kész, akkor teszek hozzá sok tejszínt, és rengeteg szerecsendót, hogy annak az íze domináljon.
(Izlés szerint utánaízesíthetsz, amivel gondolod.)
Rízzsel szoktam tálalni.
(Nem csak főzni, de sütni is lehet ezekkel az alapanyagokkal. Akkor jénaiba teszem - persze kicsit több zsiradékkal/olajjal - az egészet, és be a sütőbe.)
Üdv!
amitt itthon nagyon szeretnek:
csirkemellet csíkokra vágom pici olajon fehéredésíg dinsztelem sózom borsozom tejszínnel és tejel felengedem (pl:2dl tejszín - 2dl tej )főzöm amég megnem púhul a hús és csíkokra vágott csemege uborkát rakok bele ezzel is főzöm még 1-2 percig . rízzsel tálalom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!