Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy csináljátok a tejszines...

Hogy csináljátok a tejszines csirkemellet? Több verzió is jöhet!

Figyelt kérdés
2009. jún. 13. 11:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

zöldsséges tejszines csirkemell


Hozzávalók:

Csirkemell,

ugyanannyi burgonya,

egy doboz kukorica és gomba,

tejszín,

tejföl,

sültcsirke-fűszersó


Elkészítés:

Kevés olajba teszünk sültcsirke fűszersót és további fűszereket ízlés szerint (só, bors, majoranna, ételízesítő). Beleforgatjuk a kockára/csíkokra vágott csirkemellet. Ráöntjuk a kukoricát és a gombát, majd összekeverjük a tejföllel és a tejszínnel. Letakarjuk, hűtőbe tesszük. Akár egy napig is állhat a hűtőben.

Ha megéheztünk, megpucolunk, kockára vágunk ugyanannyi burgonyát, mint a csirkemell, ezt is beleforgatjuk, tepsibe/jénaiba tesszük és letakarva sütjuk kb.45percig, majd levesszük az alufóliát/jénai tetejét és még 10 percig pirítjuk.


Tanácsok:

Ezt a receptet én találtam ki, jó, mert nagyon hamar elkészül és nem kell hozzá köretet csinálni. Váratlan vendégek érkezésekor is ideális!

Nagyon finom!:)

2009. jún. 13. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

sajtos tejszines csirkemell


Hozzávalók:

csirkemell,

tejszín,

sajt,

tojás,

liszt,

egy kevés só,

bors ízlés szerint,

tepsi kikenéséhez vaj


Elkészítés:

A húst vékonyam felszeleteljük, megmossuk,a sajtot lereszeljük. A húst rendes panírozás szerint készítjük, de itt nem zsemlemorzsába, hanem a lereszelt sajtba hempergetjük a husikat. Tűzálló tálat vagy tepsit kivajazunk és belerakjuk az így elkészített husikat.Betesszük a sütőbe és addig sütjük amíg a sajt elkezd pirulni a tetején.Ekkor hozzáöntkük a főzőtejszínt és és 10 percig készre sütjük.Jó étvágyat!


Elkészítési idő: 50 perc

2009. jún. 13. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szió!

Tepsibe rakom,(felcsíkozva) jól befűszerezem(pl:sült csirke fűszerkeverék)

rakok rá egy nagyon pici vizet,olajat,letakarom fóliával, majd betolom a forró sütőbe 30 percre.(víz persze teljesen elfől)

Utána kicsit pirosra sütöm,majd felöntöm tejszínnel,kicsit összekeverem, majd visszatolom 15 percre, hogy jól összeérjenek az ízek.Végül megszórom reszelt sajttal(füstölt és pl.trapista) Visszatolom pár percre és már kész is.Rizzsel tálalom. Uborkasalival és Fejessalival egyszerűen mennyei

2009. jún. 13. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!


Én ezt a fajtát szoktam készíteni.

Veszek egy nagy póréhagymát, felvágom, és szétmorzsolom, hogy karikákra essen. Megdinsztelem, sózom, borsozom. Beleteszem a kockára/csíkokra vágott csirkemellet, majd megfőzöm. Amikor már majdnem kész, akkor teszek hozzá sok tejszínt, és rengeteg szerecsendót, hogy annak az íze domináljon.

(Izlés szerint utánaízesíthetsz, amivel gondolod.)

Rízzsel szoktam tálalni.

(Nem csak főzni, de sütni is lehet ezekkel az alapanyagokkal. Akkor jénaiba teszem - persze kicsit több zsiradékkal/olajjal - az egészet, és be a sütőbe.)


Üdv!

2009. jún. 13. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:

amitt itthon nagyon szeretnek:

csirkemellet csíkokra vágom pici olajon fehéredésíg dinsztelem sózom borsozom tejszínnel és tejel felengedem (pl:2dl tejszín - 2dl tej )főzöm amég megnem púhul a hús és csíkokra vágott csemege uborkát rakok bele ezzel is főzöm még 1-2 percig . rízzsel tálalom

2009. jún. 16. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!