Mit fogtok sütni-főzni húsvétra?
Sonka és tojás mindig van, általában szombaton főzzük, festjük. Készítek kenyérben sült sonkát is (én mondjuk tarját szoktam belesütni).
Főétel még nem tudom... talán majd innen jön jó ötlet :)
Süti: kókusz folyó és kókusz kocka
Ápr. 8-9. Húsvét.
Sonka, tojás (magamat sem festem, a tojást minek?) :))
Nem döntöttem még, hogy körömpörkölt vagy kocsonya lesz-e? Majd megkérdezem tesómékat, melyiket ennék szívesebben.
Talán mellé egy kis pulykasült, és azt hiszem most kipróbálom a palóclevest, amit a múltkor itt olvastam. Ha kocsonya lesz, akkor esetleg egy kis csirkepörit is. Nincs eldöntve, sokmindent nem akarok, utána meg az ember nem győzi eltakarítani a "romokat". Nagy vendégseregre nem számítok, ezért olyan sütik lesznek, amik gyorsan készen (=valami sósat és apró édeset hozok fel valamelyik üzletből). :))
Kalácsot azt sütök.
Délben semmi különlegeset.
Ugyanolyan húsétel lesz a menü mint minden vasárnap.
Vagy rántott hús, vagy paprikás csirke nokival + az elmaradhatatlan mennyei húsleves.
Desszert az valamilyen torta lesz, anyumnak a szülinapját is ünnepeljük, de még nem találtam ki hogy cappuchinó- s torát készítsek-e vagy epreset. Még ez egy nagy dilemma.
Aztán aprósütiket és vendéváró kis harapnivalókat is fogok készíteni, mert másnap jönnek hozzánk a locsolók, kora reggel farkas éhesek lesznek.
Talán pizzás kiflit, vagy virslis batyukat vendégvárónak.
Sütinek még nem tudom.
Az attól függ, hogy lesznek-e vendégeim. Ha igen, akkor többféle saláta (francia, bugonya, kukorica... stb), valami sült hús, esetleg süti, nem biztos, attól függ, jönnek-e édesszájúak.
Ha nem lesznek vendégek, vagy csak olyanok, akik éppen csak beugranak, akkor nem igen főzök, legalábbis nekik nem, csak annyit, amennyit bármelyik nap csinálok, semmi extra.
hát köszi a tippeket. én sem fogok nagy felhajtást csinálni :)
kellemes húsvéti ünnepeket kívánok nektek :)
Nálunk összegyűlik a család, de nem locsolkodni, csak hogy együtt legyünk.
Bográcsba halászlét akarok főzni kint az udvaron, előző nap megcsinálok a sütiket meg a második fogást. Kivéve a húsokat, azt majd frissen sütöm ki, de a panírt ilyesmit előre megcsinálom.
Csinálok: krumpli saláta (ha kevés rizst is csinálunk), kaszinó tojás tartár mártással, egybe sütött fasírt kolbásszal töltve, körözöttel töltött karaj, rántott hús
Sütik: gesztenyés kifli, sós rúd, fanta szelet
Egyébként reggelire/vacsorár szokásos főtt tojás, kalács, házi sonka, torma, retek, újhagyma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!