Lasagne tésztát hogy kell kifőzni?










Én a lasagnát a következő képen készítem:
-hagymát dínsztelek, egy nagyobb fejet, amikor üveges ráteszek kb 40-50 deka darált húst, sertést használom, de ha van rá lehetőség a marhával finomabb, megsózom és borsozom
- a húst addig pirítom, amíg elfő a leve és egy kicsit kezd pirulni mint a pörköltnél, majd sima passzírozott paradicsomból teszek rá egy üveggel és egy kis doboz sűrített paradicsomot illetve a dobozt feltöltöm vízzel azt még hozzáadom, lassú tűzön kevergetem, hozzáadok egy mokkás kanál cukrot, hogy a paradicsom erejét elvegye, sokkal kellemesebb lesz
- teszek bele egy púpos kiskanál szárított oregánót, és ha van bazsalikomot, majd összerottyantom, ilyenkor adok még egy annyi vizet hozzá
- kivajazok egy jénait/tepsit
- sima Tesco-s lasagne tésztát veszek, többet is kipróbáltam és nincs érezhető különbség
az aljára pár pici kocka vajat dobálok, majd leteszem az első réteg tésztát majd a szószt majd így folytatom amíg elfogy, a lényeg hogy mindenhol fedje a tésztát
- nem szoktam besamelt csinálni, csak ritkán, mert nem érek rá általában sajnos hosszadalmasan főzőcskézni, így is nagyon finom lesz
- berakom 220°-ra a sütőbe fólia/jénai fedő alatt, majd 30 perc múlva kifedem, sajtot reszelek rá és megpirítom
évek óta így csinálom és még soha nem volt vele semmi baj!!!!










Ha nem bánod, ajánlanék egy picivel finomabb módszert: én sima leves tésztát gyúrok (1 tojás, liszt és annyi víz, amennyit felvesz- ha muszáj legalábbis), és azt nyújtom vékonyra, szeletelem, és még így nyersen, viszonylag lágyan helyezem a jénaiba (besamell mártást teszek alá és fölé is). Aztán hús, tészta, besamell és így tovább.
Nagyon finom, egyszer, ha van időd, próbáld ki, tényleg jó :)










Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!