Sárgabarack lekvárt lehet héjastól eltenni?
Figyelt kérdés
2009. jún. 12. 10:54
1/5 anonim válasza:
Én mindig úgy csinálom, szerintem úgy az igazán finom. És a szilvalekvárt is úgy teszem el.
2/5 anonim válasza:
Lehet eltenni így is, de savanyúbb lesz a lekvár, ha héjasan főzöd be.
3/5 anonim válasza:
Lehet, de nélküle sokkal finomabb szerintem
4/5 anonim válasza:
Szia!
Persze, hogy lehet. Én annyifélét ettem már, volt aki héjasan tette el és húsdarálón ledarálta, ettem olyat, amit paradicsompaszírozón (tekerősön) nyomtak át, ettem olyat is ami csak felezve volt és héjas ill. héjatlan.
Ahány ház, annyi szokás, de a végeredmény mindig finom lekvár. :)
Üdv!
5/5 anonim válasza:
Én mindig héjastól főzöm, eddig nem is hallottam hogy van aki meghámozza. Jó érett, puha barackból kell főzni, nem olyan keményből, amit még hámozni lehet. Cukor nélkül kell feltenni főni, egy idő után ( mennyiségtől függően fél, egy óra) magától szétfő, nem kell passzírozgatni, meg turmixolni. Csak néha meg kell kavarni. Amikor elfövi a levét csak akkor kell hozzátenni a cukrot. Azzal már nem kell sokáig főzni, mert könnyen odakapja a cukrot és akkor csúnya barna lesz a lekvár, nem szép sárga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!