Melyik az a krumplifajta, amit héjastól is meg lehet enni?
Figyelt kérdés
Apró szemű és általában főzve eszik (Svájcban raclette-hez mindig ilyet adnak). A héja vékony, főzés előtt alaposan meg kell mosni (akár kefével) és nem kell megpucolni evéskor sem. Szóval melyik ez a fajta?2010. júl. 25. 22:22
1/5 anonim válasza:
Nem fajta függő, az új, még fiatal krumplit lehet megenni héjastól.
2/5 anonim válasza:
Az újrumplit mindegyiket meg lehet enni, de nyugaton egy ideig divat volt az öregebb krumplit is héjastól enni.
3/5 anonim válasza:
de fajtafüggő, van kifejezetten vékony héjú, kicsire növő krumplifajta...és most marhára nem jut eszembe a neve, vékony sárga héja van....
4/5 anonim válasza:
Újkrumpli, abból is a parázskrumpli. Csak megmosod, kefével vagy dörzsivel megsúrolod és már mehet is a sütőbe/grillre.
Tényleg van egy olyan sárgás krumpli, aminek nagyon vékony a héja - a fajtája nekem sem jut eszembe - itthon még nem annyira elterjedt, de pl. Ausztriában mindenhol lehet kapni. Elég nagyra is megnőnek a szemek, de a héja akkor is papírvékony és ehető marad. Ja, és a "húsa" is nagyon finom, nem az a lisztes, mint a magyar sárga krumplié.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, főleg az utolsó kettőt.
Még mindig nem jutott eszetekbe a fajta neve?
2010. júl. 28. 22:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!