Krumpli lángosba segítség?
Homogén az egynemű.
Lángosba nem szoktam tojást tenni, csak burgonya, liszt, felfuttatott élesztő.
Itt egy recept 4 főre:
Addig kell dagasztani, amig nem darabos a tészta, vagyis teljesen sima.
50dkg liszt
1kg krumpli
1ek. olaj
1 tojás
só
Ebből elég sok lesz, nem tudom mennyit esztek :)
Én is a 3. által írt módon készítem. (Ha van, akkor hajában főzött apró krumplit használok hozzá)
Ha sokallod a mennyiséget lángosnak megsütni, akkor:
- szoktam belőle mákos(prézlis) núdlit is főzni, vagy
- rántott levesalapot csinálok (paprikás rántás felengedve, fokhagyma, só, őrölt kömény, répa-gyökér) a tésztából kis golyókat formázok, belefőzöm = gölödin leves
Bevallom, nem készítettem még el, de itt egy recept, ahol képekkel illusztrálják az egész folyamatot, hátha segít. Azt is beírhatod, hány darabot szeretnél készíteni, és automatikusan átszámítja Neked a mennyiségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!