Hol találok finom gyümölcsös csirkemell -receptet vagy bármit, ami különleges és tökéletes egy gyertyafényes itthoni vacsorához?
Sziasztok, anyukám szülinapjára egy meglepi kaját szeretnék csinálni, valami fincsi különleges kaját, az erkélyen lesz a gyertyafényes vacsora (apukámmal csinálnánk meg)
Valami gyümölcsös csirkemellre (v. pulykamell) gondoltunk, de bármi jöhet jóformán, ami könnyű kaja, finom és olyan közepes nehézségű.
A segítségeteket előre is köszönöm!
leirom a kedvencemet:
csirkemell fileket besozod/beborsozod, sutot kikened vajjal/margarinnal (egy csopp etolaj is mehet ra)
sutot elomelegited (kb 180fok), 8-10 percig sutod (meg is ordithatod kozben), hogy mindket oldala kifeheredjen esetleg megpiruljon kicsit
majd mindegyik tetejere raraksz egy fel barackot (lehet friss vagy konzerv is, ha konzerv akkor kicsit kesobb rakd ra), es kis sajtot a tetejere
fel lehet dobni egy kis sonkaval (a barack ala)
es tovabb sutod persze egy olyan 15-20 percig amig szepen megsul, kozben elkeszited a koretet hozza
(barack helyett lehet mas is, szilva peldaul azzal is jo, csopp majoranna sem rontja el)
ha két személyre akarod, akk mindennek a felét rakd bele :
Hozzávalók (4 személyre): 1,5 evőkanál + 1 evőkanál olaj, 1,5 evőkanál citromlé, 2 evőkanál méz, 1 csipetnyi őrölt gyömbér, 1 kiskanál szójaszósz, 4 nagy csirkemell, 1 evőkanál vaj, 1 avokádó, 1 csipetnyi sárkányfű, 40 dkg felezett őszibarack (konzerv), fél narancs leve, néhány levél fejes saláta, néhány szem dió.
Másfél evőkanál olajat, a citromlevet, a mézet, a gyömbért és a szójaszót összekeverjük. Ráöntjük a húsra, és legalább 3 óráig állni hagyjuk. Az avokádót megtisztítjuk és felszeleteljük.
A húst kivesszük a szószból, és beszórjuk a sárkányfűvel. A maradék 1 evőkanál olajat és a vajat serpenyőben felmelegítjük, és a húst aranybarnára sütjük benne. (Ne süssük túl!) Az őszibarackot néhány gerezd kivételével pürésítjük. A szószt felmelegítjük, és belekeverjük a barackpürét. Hozzáöntjük a narancslevet, és öt percig lassú tűzön főzzük, majd állni hagyjuk. Tálalótálon elhelyezzük a hússzeleteket és a salátaleveleket. Leöntjük a barackos szósszal, és a barackgerezdekkel, az avokádóval és a dióval díszítjük.
Szia
Gondolom a vasi mar elkeszult, meg el is fogyott, de gondoltam irok egyet hatha egyszer meg hasznat veszed...
Mellet (pulyka vagy pipi) megmosod,so-bors, vajon megsutod.
Sargabarackot vagy oszibarackot foztejszinnel oszeturmixolsz,a melleket beleteszed egy tepsibe, leontod a tejszines cuccal, es foli alatt meg kb fel orat sutod.
Krumplipure es feherbor hozza...hat akarkinek is csinalod meg ezt az tuti dob egy hatast es zaklatni fog hogy csinalj meg ;)LOL :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!