Mit lehet főzni kakasból? Van egy csomó itthon. Azt veszem észre, hogy szinte minden nap disznóhúst eszünk! Pedig van szárnyas is.
Húsos tarhonya
Húsos káposzta
Rizi-bizi
Ha kicsontozod, és felkockázod: brassói
A nyáron csináltam kakasból:
előző nap besóztam, fűszereztem, majd zsírozott tepsibe raktam. Krumplit héjában félig (!) megfőztem, félbevágva körberaktam vele a kakast, és nem vízzel, hanem egy pohár fehér borral öntöttem fel. Fólia alatt puhult, majd fólia le, és pirosra sütöttem. Ha tudnád, hogy milyen finom volt? Az a pohár bor csodákat művelt!
Tényleg csak főzni, és sütni lehet. ezeken belül kell eldöntened, hogy mit szeretnél.
leves, pörkölt a legjobb, de vadasmártással sülve is finom. ha fiatal akkor meg is töltheted.
a pácolások is jó ötletek, többféle módon is lehet omlóssá tenni kakas húsát. csak nagyvonalkban pl tejfölös- fokhagymás, kecsapos-mustáros ....stb.
a sültet kicsontozhatod, ledarálva csinálhatsz belőle finom húspástétomot.
a pörköltet ledarálva, hortobágyi palacsintát, de bármilyem húsos-rizses -zöldséges rakottast is készíthetsz.
tejbe áztatva, akár rántotthús is lehet belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!