Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehet főzni kakasból? Van...

Mit lehet főzni kakasból? Van egy csomó itthon. Azt veszem észre, hogy szinte minden nap disznóhúst eszünk! Pedig van szárnyas is.

Figyelt kérdés
leves,pörkölt és sült kivételével.Ti mit szoktatok főzni belőle?
2012. márc. 8. 07:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Húsos tarhonya

Húsos káposzta

Rizi-bizi

Ha kicsontozod, és felkockázod: brassói

2012. márc. 8. 08:28
 12/15 anonim ***** válasza:

A nyáron csináltam kakasból:

előző nap besóztam, fűszereztem, majd zsírozott tepsibe raktam. Krumplit héjában félig (!) megfőztem, félbevágva körberaktam vele a kakast, és nem vízzel, hanem egy pohár fehér borral öntöttem fel. Fólia alatt puhult, majd fólia le, és pirosra sütöttem. Ha tudnád, hogy milyen finom volt? Az a pohár bor csodákat művelt!

2012. márc. 8. 08:59
 13/15 anonim ***** válasza:

Tényleg csak főzni, és sütni lehet. ezeken belül kell eldöntened, hogy mit szeretnél.

leves, pörkölt a legjobb, de vadasmártással sülve is finom. ha fiatal akkor meg is töltheted.

a pácolások is jó ötletek, többféle módon is lehet omlóssá tenni kakas húsát. csak nagyvonalkban pl tejfölös- fokhagymás, kecsapos-mustáros ....stb.

a sültet kicsontozhatod, ledarálva csinálhatsz belőle finom húspástétomot.

a pörköltet ledarálva, hortobágyi palacsintát, de bármilyem húsos-rizses -zöldséges rakottast is készíthetsz.

tejbe áztatva, akár rántotthús is lehet belőle.

2012. márc. 8. 10:49
 14/15 doboszoli ***** válasza:
Értem én, hogy benzin, de azért egy éves, másfél éves "kokast" mindenképpen feláldoznék a pörköltek oltárán..
2012. márc. 8. 19:57
 15/15 anonim ***** válasza:
11-es: a Rizi-bizi szerintem NEM kakasból készül, hogy jon ide ez az ötlet?
2012. márc. 8. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!