Hogy kell cseresznyelekvárt csinálni? Meddig kell fözni?
Figyelt kérdés
2009. jún. 8. 12:30
1/2 anonim válasza:
1 kg piros színű cseresznye
80 dkg zselésítő cukor
1 citrom
A cseresznyét megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és kis darabokra vágjuk. A cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét. Tűzre tesszük, és felforraljuk, 4 percig főzzük, végül befőttesüvegekbe töltjük.
Ne feledd ki belőle a tartósítószert.
2/2 anonim válasza:
Így van :)!
Javaslom egyébként, hogy tegyél hozzá más gyümölcsöt is, mert a cseresznyének lekvárként nincs olyan jellegzetes íze. Édesanyám mindig meggyel, málnával, ribizlivel vagy hasonlóval szokta keverni. (Persze ez csak ötlet...mi így szeretjük :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!