Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell cseresznyelekvárt...

Hogy kell cseresznyelekvárt csinálni? Meddig kell fözni?

Figyelt kérdés
2009. jún. 8. 12:30
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

1 kg piros színű cseresznye

80 dkg zselésítő cukor

1 citrom

A cseresznyét megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és kis darabokra vágjuk. A cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét. Tűzre tesszük, és felforraljuk, 4 percig főzzük, végül befőttesüvegekbe töltjük.

Ne feledd ki belőle a tartósítószert.

2009. jún. 8. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:
100%

Így van :)!

Javaslom egyébként, hogy tegyél hozzá más gyümölcsöt is, mert a cseresznyének lekvárként nincs olyan jellegzetes íze. Édesanyám mindig meggyel, málnával, ribizlivel vagy hasonlóval szokta keverni. (Persze ez csak ötlet...mi így szeretjük :))

2009. jún. 17. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!