Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Búzaliszt helyett milyen...

Búzaliszt helyett milyen gabonaörleményt tudnék használni?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Sima búzaliszt helyett milyen malomipari terméket javasoltok, ha kevesebb szénhidrátot szeretnék fogyasztani? Első probaként palacsintatésztához és rizsfelfújthoz próbálnám ki. Olyasmit keresek, ami kicsit arányosabb tápanyagbevitelt biztosít, illetve nem üt el nagyon az íze. Ára nem számít. Van ötletetek?
2009. jún. 8. 10:35
 1/4 anonim válasza:

Mindegy milyen gabona félét veszel a lényeg hogy, teljeskiörlésű legyen. Mert a magas rost tartalma miatt jobban felveszi a folyadékot az ételben, viszont az étel amit készítesz velük kevesebb kalóriát és szénhidrátot fog tartalmazni.Minden ételben lehet a sima lisztet teljes kiörlésű gabonákkal helyettesíteni.Palacsintához nagyon jó pl. a rozsliszt és a rizsliszt.

Ja, és mindegyik teljeskiörlésű gabonában több a tápanyag mint a sima lisztben.

2009. jún. 8. 11:26
 2/4 anonim ***** válasza:

A teljes kiőrlésű liszt mellé használhatsz, rozslisztet, zablisztet, stb

De ne csak liszteket egyél... próbáld ki a hajdinát, kölest, árpát, barna rizst stb.

2009. jún. 8. 13:13
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem eszem "csak"gabonát. Hónapok óta nem ettem semmilyen tésztát, pékárut. Most kezdeném újra bevezetni ezt is az étrendembe, ezért gondoltam hogy egyből nem finomliszttel kezdek. Eddig csak fehérhúst tejterméket és gyümölcsöt ettem.
2009. jún. 8. 20:44
 4/4 anonim válasza:
Van kifejezetten 5 gabonás gabonaőrlemény, ami nagyon jó a fogyókúrához. De van például sárgaborsóliszt is, amit kipróbálhatsz.
2013. szept. 25. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!