Sertés leves ami kicsit savankás?
Nem jut eszembe a neve,de nagyon finom...
Ha nem lesz meg a név,akkor ezt fogom megcsinálni (tehát szerintem azt is hasonlóképpen kell):
Nem palóc,nem korhely de valami ilyesmi...Menzákon is szokták adni...Nem jut eszembe...
:)))
Nagyon jónak tűnik a recept.
Sajnos a választ én sem tudom, viszont megkérdezhetem, hogy melyik megyében élsz?
A "savankás" szó miatt kérdezem (nagypapám mondta mindig így).
Szia!
Te írtál a kérdésemre,a virslisre.:)
Én úgy készíteném,mint a gulyáslevest,csak tennék bele tárkonyos-ecetet.Az nagyon jó ízt ad neki!
Húú gyerekek ez a leves nagyon finom lesz!:) Még a zöldségek benne sincsenek,de már isteni az íze! Egyébként 1 kis füstölt szalonnával+majorannával+köménnyel is megspékeltem az eredeti receptet.
A tárkonyos verzióra Én is gondoltam (habár csak külön van itthon tárkonyom,meg ecetem az is biztos más),de így már maradok ennél!:)
Viszont ha megcsináljátok,akkor nem ám "időnként megkevergetni",a liszt miatt azért ott kell mellette lenni.:)
De közben gondolkodom ám a virslis recepten is!Meddig van időm segíteni kitalálni?
Ja és Én Pest megyei vagyok,:), Tápió vidéki,de szerintem Én lehet,hogy Apámtól tanultam ezt a tájszólást,s Ő szabolcsi.:) Még gondolkodtam is rajta,hogy így írjam-e ki a kérdést,átírtam,de végül vissza,mert ez áll a számra...:)
Hétvégén elkészítem,a Te spékelt változatod szerint.:)
Biztos százszor jobb,mint a menzás!:)
:) Köszönöm a bizalmat!
Figyi a végéről Én lehagytam a habarást,mert ennek így van tökéletes íze/állaga szerintem.(S ilyenkor,ha már valami úgy érzed pont jó,akkor nem szabad variálni:>!)De ezt majd eldöntöd Te.:)
Citromból egy felet simán beleraktam!
Jó étvágyat!
Bocs, hogy a " savankás"-ra reagálok.
Tápióvidéki vagyok / szelei /, de nem ismerem így ezt a szót. Mi savanykást mondunk.
60 éves nagyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!