Mit főztök ma?
babgulyás, és csülök pékné módra
Már készen is van és nagyon finom!
Tegnap csirkecombból főztem levest,ma pedig a combokat kirántottam és csináltam mellé tört krumplit.Tegnap sütöttem kakaós csigát este,az pedig a nasi.
Szép napot Mindenkinek!!
23 hetes pocakos
Hús leves,fokhagymás hús,fasírt,darált hús pörkölt tésztával
és délután sütök sajtos-virslis csigákat :D
csőben sült tészta
Hozzávalók
fél kg csigatészta
2 zacskó akármilyen zacskós krémleves vagy sajtszósz alap vagy carbonara alap vagy hasonló (a 2-3 személyes fajtából)
20-30 dkg felvágott (sonka/tarja/párizsi stb.)
kevés sajt
víz, só, olaj
Leírás
A csigatésztát sós-olajos vízben megfőzöm. Amíg fő, felkockázom a felvágottat, és megfőzöm a szószt: a két zacskó levesport a szokottnál kevesebb vízbe öntöm, elkeverem és sűrűre főzöm (pl. két zacskó krémleveshez összesen 1 l víz kell, akkor kb 7 dl vízben főzöm őket). Miután a tésztáról leöntöttem a vizet, összekeverem a kész szósszal és a felvágottal, majd az egészet tepsibe öntöm, a tetejére sajtot reszelek, és beteszem a sütőbe sülni, csak annyi időre, hogy a sajt megpiruljon.
Megjegyzés
Gyors, egyszerű, finom kaja :-)
Munkaidő: 30 perc
Elkészítési idő: 30 perc
húsleves jó sok "aprólékkal" - krumpli, répa, lábak, hát, húúús
sült hús burgonyával és káposztasalátával
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!